זכויות יוצרים בראיון טלויזיוני

  • שימוש בכתבת חדשות אשר הופעתי בה
    שאלה | 26/03/2020 19:15

    שלום חדשות 13 האלו כתבה אשר העסק שלי השתתף בה ואני רואיינתי בה.

    האם מותר לי להשתמש בסרטון של הכתבה או בחלקים ממנו (הצוגו שם עוד עסקים לא קשורים ולכן אעדיף לחתוך רק את הקטע עלינו)?

    כרגע לא הצלחתי למצוא אף איש קשר זמין שם ולכן אני מחפש תשובה.

    הסרטון הוא באור חיובי מאוד על הפעילות שלנו והייתי רוצה להפיץ אותו בעמוד הפייסבוק העסקי. (בעדיפות לגרסה החתוכה)

    תודה מראש!

    • זכויות יוצרים בראיון טלויזיוני

      חסרים פרטים בשאלה למתן תשובה ממצה.

      ראשית- אם קיים הסכם בינך לבין ערוץ הטלויזיה, יש לנהוג על פי האמור בו, ביחס לשאלה של מי זכות היוצרים בראיון הטלויזיוני.

      קיימות שלוש אפשרויות: שזכות היוצרים היא של המראיין

      שזכות היוצרים בראיון היא של המרואיין

      ושזכות היוצרים היא משותפת למראיין ולמרואיין.

      בכל מקרה יש לקבל את הסכמת הבעלים של זכות היוצרים בראיון.

      העתקה של "חלק ניכר " מהראיון נבחנת בהתבסס על בחינה איכותית וכמותית כאחד, ואין היא נבחנת על בחינה כמותית בלבד של הקטעים העומדים להשוואה.

      בברכה,

      אורלי ספיר סחייק, עו"ד
      מנהלת פורום זכויות יוצרים.
      מעלה השיחרור 15, חיפה
      טלפון:04-8528528 , מייל: orlylaw@zahav.net.il