האם ניתן להגיש תביעה על רשלנות רפואית בזמן הקורונה?

  • שאלה בנושא גידול במעי הגס
    שלי | 26/03/2020 06:31

    שלום רב,

    לפני כשנתיים עברתי ניתוח להסרת גידול במעי הגס. אני מעוניינת להגיש תביעה עלרשלנות רפואית בגלל איחור באבחון הגידול הסרטני.

    רציתי לשאול מה עושים בעניינים כאלה בתקופת הקורונה? האם עורכי הדין בתחוםהרשלנות הרפואית עובדים כרגיל והאם אפשר וכדאי לפנות לעורך דין כבר עכשיו בתקופתההגבלות והסגר על מנת שיתחיל בתהליך הבדיקה, או שרצוי להמתין עד לסיום ההגבלות?

    תודה

    שלי

    • האם ניתן להגיש תביעה על רשלנות רפואית בזמן הקורונה?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 26/03/2020 11:48

      שלי שלום,

      אנצל בתשובתי את ההזדמנות,  לשפוך אור על חוסר הוודאות הקיימת בתקופת הקורונה, ואתן סקירה קצרה לסוגיה שעולה לאחרונה גם בתחום הרשלנות הרפואית:

      האם ניתן והאם כדאי בתקופה הזו, לפנות לעורך דין על מנת לבחון האם נזק גופני שאירע לי מטיפול רפואי, נגרם עקב רשלנות רפואית שמאפשרת הגשת תביעה משפטית?

      תשובתי היא - כן, ואסביר מדוע:

      תקופת הקורונה שבה כולנו ספונים בביתנו, מנסים להתמודד ולהסתגל למצב החדש מהווה הזדמנות טובה, לטפל בדברים שדחינו הטיפול בהם מסיבות שונות, לדאוג ליום שאחרי ולא לדחות זאת לאחר כך, כשהלחץ והבלבול יהיו אף רבים אף יותר.

      זוהי תקופה מצויינת לפנות לעורך דין על מנת שיוכל להתחיל בשלב הראשון של בדיקת מקרה הנזק  עד כמה שניתן לצורך בחינת השאלה, האם קיימת רשלנות רפואית. אין כל סיבה להמתין עד חלוף הזעם, במיוחד כשכלל לא ברור, מתי יחלוף.

      רוב עורכי הדין, ערוכים למצב החדש, ממשיכים לעבוד מהבית, למרות הקושי ועושים מאמצים משמעותיים כדי להמשיך ולספק לציבור הלקוחות שירות ומענה שוטף ומקצועי.

      הואיל והעומס הקיים בזמנים רגילים, של פגישות, דיונים בבתי משפט וכו' פחת משמעותית, עורכי הדין פנויים וקשובים יותר מתמיד לקליטת ושמיעת לקוחות חדשים בתחום זה.

      גם אם לא ניתן לקיים כעת פגישה ראשונית במשרד כפי שנהוג, קיימים כידוע פתרונות טובים ודרכים יצירתיות על מנת להתגבר על המכשול ולקיים "פגישות" מקוונות, באמצעות שיחת וידאו או אפילו שיחה רגילה ודרכים רבות אחרות. ניסיוני הראה שזה עובד מצוין וכבר ביצעתי לא מעט "פגישות מקוונות".

      חשוב לזכור, כי כשיוסרו המגבלות, גם אם חלקית,  בבתי המשפט ובכל הקשור לפעילות עורכי הדין, העומס יהיה גדול מאוד, עורכי הדין כמו כולם, יהיו עסוקים וטרודים להשלים את החסר ולכן רצוי להקדים תרופה למכה ולא להמתין לאחר כך.

      חשוב להדגיש, כי כפי שבוודאי הבחנתם, הרשתות החברתיות מוצפות בסרטונים וקידומים שיווקיים יצירתיים ולכן חשוב מאוד לא להתפתות לכל פרסום אלא לבדוק היטב, אם עורך הדין אליו אתם פונים, הוא אכן מקצועי ומיומן בתחום הרשלנות הרפואית.

      מקווה שעניתי על שאלתך.

      בתקווה לחזרה מהירה ובריאה לשגרה,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      אריאל שרון 4 (קומה 8) מגדל השחר, גבעתיים
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com