גידור חלק מהגינה בבניין משותף

  • גינה מגודרת בבניין
    אבי | 25/03/2020 14:38

    שלום,

    קניתי דירה והבעלים הקודמים של הדירה גידר חלק מתחת לבניין, אין בגינה הזאת כלום חוץ מעצים שהוא שתל השאלה אם זה יכול לסבך אותי בעתיד?

    יש לציין שהשטח לא שלי ויש בניין אחר בין הגינה הזו לבניין שאני גר בו, לאחר שיחה עם השכנים אמרו שהם לא מתנגדים ושלפני שהייתה שם גינה פשוט זרקו שם זבל

    אז אני כן חושב להשאיר את הגינה הזאת האם יש דרך לעשות זאת ללא היתר? כמובן שלא יהיה שימוש פרטי בגינה הזאת

    • גידור חלק מהגינה בבניין משותף
      עו"ד ציפי מרגלית | 26/03/2020 15:22

      אבי שלום,

      תמונת המצב הפיסית מעט לא ברורה לי. היכן בדיוק הגינה אם אתה אומר ש"יש בניין אחר בין הגינה הזו לבניין שאני גר בו.."
      האם הגידור של הגינה מונע מדיירים אחרים בבניין להכנס אליה?

      בעקרון, אין צורך בקבלת היתר בניה להקמת גדר שאינה בחזית הבניין ואינה בגובה העולה על 1.5 מ'. בכל מקרה, צריך לבדוק את המצב הספציפי ולוודא שהוא אכן עומד בתנאי הפטור.

      במידה והשכנים נתנו הסכמתם, תמשיך לטפל בעצים באהבה...

      לימים טובים ובריאים

      ציפי

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il

      • תגובה
        אבי | 28/03/2020 19:42

        הגדר נצאת בין הבניין שאני גר בו לבניין השני ויש דרך לעבור, הגינה סגורה לגמרי עם שער וזאת הבעיה - הגינה צמודה לבניין כך שאני לא יודע אם זה פוגע בחזית הבניין

        • גידור חלק מגינה בבניין משותף
          עו"ד ציפי מרגלית | 31/03/2020 16:03

          הי,

          הסיטואציה קצת לא ברורה לי. מוזמן ליצור קשר טלפוני מחר בבוקר ואנסה להבין ממך את התמונה במלואה

          בברכה,

          ציפי מרגלית, עו"ד
          מנהלת פורום תכנון ובנייה

          רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
          טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il