הלוואה

  • ביטול הלוואה שעוד לא התקבלה
    גבריאלה | 22/03/2020 18:21

      שלום רב
    עקב המשבר קורונה  נהלצתי לקחת הלוואה. פנו עלי מחברה יעוץ והלוואות שלפי טענתם נמצאים בראשל"צ. בירורו את הזכות להלוואה חוץ בנקאית ונאמר לי שמותר לי לקחת סכום יותר ממה שביקשתי. בקשה שלי עמדה על 20000 ש"ח. הוסבר לי על ריבית בין 4-9%. אחרי יום היגיעה הביתה שליח לחתימת מסמכים. עקב עומס הוא היגיעה בשעה מאוחרת, כ21 בערב. מפני שהוא היה ממהר, ביקש לחתום, לפני שהספקתי לקרוא את פרטי החוזה. עליתי אז רק על טעות של מייל ועיירתי לו. הוא אמר לי שגם כך יש לי עוד עותק בידי ואפשר לתקן הכל מול הסוכנת שהייתי איתה בקשר. אחרי קריאה בפעם שנייה, עליתי על יותר טעויות משמעותיות כמו: סכום ההלוואה שהיה כ30000 ש"ח, ריביות הרבה יותר גדולות ( 11-15-18%)  ל5שנים (מה שלא התייעצו איתי אלא קבעו לבד) כתובת מגורים שלי ושל עסק( שלא נתתי) שגם לא שלי, כולל החשבון בנק לא שלי.
    ששאלתי בטלפון, הבנתי שהלוואה היא דרך איסרכרט. נתנו לי את המספר לברר מולם. שהתקשרתי להלוואות מאיסרכרט ענו לי שתי בנות שאומנם שאמרו לי שיש אישור, לא יכלו לענותושרציתי לברר איך כל פרטים היו לא נכונים, כולל הסכום הלוואה ורביות אחרות. שרציתי לבטל, אמרו לי שאם אני מבטלת לא יוכל לקבל הלוואה במשך 6חודשים משום שזה חוק ההלוואות. זה נכון?קיימת הנחיה כזאת? מחייבים אותי לקחת הלוואה שניראת או עקיצה או ניצול על המצב הקיים. מה אלי לעסות?. אשמח אם אקבל תשובה בזמן קצר כדי לדעת איך להתקדם.
    תודה רבה ותשמרו על עצמכם.

    • הלוואה
      צבי שמיר, עו"ד | 25/03/2020 13:05

       לא מוכרת לי המתנה של חצי שנה על מנת לקבל הלוואה נוספת וההתנהלות המתוארת נשמעת לי כנסיון לעקוץ אותך.
      אם אתה מחפש הלוואה תפנה אתה לגורמים מלווים ואל תתפתה לגופים הפונים אליך.
      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com