הבית החדש לא קיבל אישור חברת חשמל. הפרת חוזה?

  • הפסקת חשמל
    שלום | 22/03/2020 08:32

    השבת האחרון הייתה לי הפסקת חשמל .

    התקשרתי לחברת החשמל הגיעו ובדקו ניתקו לי פזה אחת ואמרו שאסור להתגורר בבית .

    עד שיגיע חשמלאי מוסמך.

    אני גר בבית חדש בערך 8 חודשים.

    הקבלן לא רוצה לשלוח חשמלאי אומר עקב המצב של המדינה.

    למרות שאמרתי זה מצב ש6 נפשות חיים בבית ללא חשמל
    מה אומרים .

    • הבית החדש לא קיבל אישור חברת חשמל. הפרת חוזה?
      עו"ד צבי מונדשיין | 22/03/2020 17:22

      שלום שלום, קודם כל אני מאחל לך שאתה כרגע באור ולא בחושך...

      אני  מבין שמדובר בדירה חדשה מקבלן. תנאי למסירה הוא טופס 4 ותנאי לטופס 4 הוא אישור חברת חשמל על תקינות המערכות. כנראה שהחשמל בדירתך מחובר באופן פרוביזורי ולא באמצעות חברת חשמל, זו כמובן הפרת מחויבות של הקבלן.

      מחובתו של הקבלן לשלוח חשמלאי מוסמך שיתקין את המערכות הנדרשות עם הכוח הנדרש.

      באפשרותך לשלוח לקבלן מכתב עו"ד המעמיד אותו על חומרת המצב עם דרישה מיידית לסידור העניין בדגש על הסכנות הקיימות בחיבורי חשמל פיראטיים.

      במקביל, בהסכם מכר סטנדרטי קיים סעיף המאפשר לדייר לתקן ליקוי הדורש תיקון מיידי ולתבוע לאחר מכן את הקבלן בגין הוצאותיו. בדוק האם בהסכם שחתמת עליו קיים סעיף כזה. תוכל להשתמש בו.

      בברכה

      בברכה,

      צבי מונדשיין, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
      הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

      טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com