התיישנות דו"ח

  • האם העברה התיישנה או לא?
    ליאנוש | 21/03/2020 08:12

    דו"ח מעבר באור אדום מעל 2 שניות שצולם במצלמה ועבר הסבה.

    האם זאת עבירת תעבורה?

    לא מצליחה להבין מלשון החוק סעיף 225 א.1. מה הכוונה ש"לא יוגש כתב אישום אם לא עברה שנה מיום ביצוע העבירה ובלבד שלא חלפו שנתיים מיום ביצוע העבירה"?

    ההתיישנות היא שנה או שנתיים?
    אם הודעת הקנס לאחר ההסבה הגיעה אלי רק לאחר שנה וחצי מיום ביצוע העבירה ושנה ורבע מיום ההסבה - זה התיישן?

    • התיישנות דו"ח
      עו"ד אוריאל גולדברג | 23/03/2020 16:09

      שלום ליאנוש,

      דו"ח אור אדום זו עבירת תעבורה.

      ההתיישנות על דו"ח תעבורה (שלא צולם) היא שנה - ז"א שאת צריכה לקבל הזמנה למשפט בטווח של שנה (המשפט יכול להתקיים גם לאחר שנה).

      דו"ח שהופק במצלמת א'3 שונה במובן הזה. על המשטרה לשלוח לך הזמנה למשפט בתוך 4 חודשים מרגע שהתבקשה בקשה להישפט.

      יחד עם זאת, הסבה של דו"ח מאריכה את לוח הזמנים ל-עד שנתיים. משכך, הדו"ח טרם התיישן ועלייך לשלמו או לבקש להישפט בגינו במסגרת המועדים המצוינם על גבי הדו"ח.

      בברכה,

      אוריאל גולדברג, עו"ד
      מנהל פורום דיני תעבורה

      כנרת 5, בני ברק
      טלפון:052-6699003 , מייל: info@goldberg-lawyers.com