העברת חוג מרחוק

  • העברת חוגי ריקוד לשיעורים מקוונים
    גולן | 19/03/2020 16:08

    שלום רב, (מקוה שמדובר בתחום עניינו של פורום זה).

    לאור המצב, יצאו חוגי ריקוד כאלה ואחרים בהחלטה חד צדדית להחליף את שיעור הריקוד הפיזי, בשיעור ריקוד מקוון דרך הרשת וזאת מבלי לתת אופציה להקפיא / לבטל את התשלומים בעבור החוג וכמובן לא לקחת חלק בשיעורים המקוונים.

    מעבר לאופציה זו, אינו טוב עבורי ועבור בתיואני הייתי רותה לבטל את התשלומים עד יעבור זעם ונחזור לשיגרה לשיעורי הריקוד הפיזיים כמו שהיה עד לפני שבוע.

    אני לחלוטין מבין שמדובר בעסקים קטנים, אך יחד עם זאת לאור המצב גם חלק לא מבוטל מאיתנו הוצא לחל"ת בעל כורחו.

    שאלתי היא, האם אני יכול לבטל את התשלומים החל מהיום והלאה? (לפחות מתחילת אפריל וקדימה עד חזרה לשיגרה).

    מה החוק אומר בנדון? האם המעסיק יכול לנהוג כפי שהוא נוהג ללא הסכמתי לכך? ואני לא מצפה כרגע לשיעור פיזי אלא להקפאה/ביטול שירות.

    מבחינתי שילמתי בעבור מוצר אחד (חוג ריקוד פיזי) ועכשיו הוחלט בעבורי לתת לי מוצר אחר (חוג ריקוד מקוון) שאינו רלוונטי עבורי וכמובן שאינו שווה ערך למקור.

    האם לאור המצב, אני יכול לתת הוראת ביטול לצ'קים שמסרתי?

    לתשובתכם אודה לגבי החוק ו/או פתרון אפשרי עד שנעבור את התקופה הזאת.

    גולן

    • העברת חוג מרחוק
      ליאור חאיק, עו"ד | 20/03/2020 16:05

      היי גולן,

      על פניו הצדק איתך. מדובר בסוג אחר של שירות תוך שינוי חד צדדי ללא הסכמתך ולכן מדובר בכשלון תמורה וסוג אחרת של שירות מזה שהעוסק התחייב לספק.

      העליתי פוסט דומה בנושא לגבי גני הילדים. ברגע שאין גני ילדים ישנה פסיקה ישנה הקובעת כי ביטול השיקים בתקופה שבה לא ניתן שירות היה כדין מאחר ומדובר בכשלון תמורה עקב מצב של כוח עליון.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com