שינוי נסיבות כלכליות כעילה לביטול חוזה- מותר?

  • האם ניתן לבטל חוזרה מכר מנסיבות כוח עליון
    איילת | 17/03/2020 20:59

    שלום ,

    קנינו בית לפני כחודשיים, חתמנו על חוזה מכר , כול התהליך בעיכוב משום שמדובר בקניית של בעל בית חוסה, באחד הסעיפים מוזכר כוח עליון אך רק לגבי דחייה, אנחנו כרגע מודאגים ממצב כלכלי ולצורך העניין הפחד שכרגע מפרנס עיקרי יאבד את עבודתו. האם ניתן לבטל הסכם מכר בעכבות מצב חריג זה, האם ניתן לקרוא למצב זה כוח עליון למרות שלא הרחבנו בסעיף זה מקרה כזה ? מה עלינו לעשות על מנת להתכונן למצב בו לא נוכל לרכוש את הדירה, הרי אין אישור משכנתאות ובוודאי  לא יהיה לאחר ששנינו איבדנו עבודה ? תודה רבה .

    • שינוי נסיבות כלכליות כעילה לביטול חוזה- מותר?
      עו"ד צבי מונדשיין | 18/03/2020 12:07

      איילת שלום, מקווה ששלומך טוב.

      כדי לתת תשובה מלאה ברור שצריך לקרוא את כל ההסכם.

      כעיקרון, שינוי נסיבות כלכליות לאחר חתימת הסכם או חוזה, אינו מהווה עילה מספיקה לביטול חוזה עפ"י חוק החוזים. רק מקרים יוצא דופן כגון הטעיה, עושק וכד'.

      אם אתם בטוחים שלא תוכלו לממן את הדירה, לדעתי עליכם לשבת עם המוכר ולהגיע איתו להסכמות בקשר לביטול החוזה, אולי לשלם פיצוי קטן.

      כל הסכמה שתתקבל בין הצדדים, תהיה תקפה.

      המצב כרגע נזיל וכדאי להיזהר מלקבל החלטות חפוזות.

      מקווה שהבהרתי את הדברים.

      בברכה

      בברכה,

      צבי מונדשיין, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
      הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

      טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com