מה לעשות עם אבחון פסיכיאטרי שגוי?

  • אבחון פסיכיאטרי שגוי
    תקוה | 17/03/2020 19:39

    בקצרה:

    אובחנתי לפני עשר שנים ובמהלכן כדו קוטבית

    זה היה נראה קלאסי, הדכאונות וההיפומאניה-ממש

    היה רופא אחד מני רבים שטען במהלך השנים האלו (למעשה התלבט) שהאבחנה שלי היא סכיזואפקטיב

    לאחרונה, הרופא של הקופה לקח את זה צעד אחד קדימה והחליט שהאבחנה שלי היא- סכיזופרניה

    יש לי חברות סכיזופרניות, אני חס וחלילה לא באה לזלזל בהם

    - אבל השוני התפקודי והתסמינים הם לגמרי אחרים

    * איך ועל סמך מה רופא שרואה אותי אחת ל.. ובעיקר בשביל מרשמים-מחליט דבר כזה?

    אני מרגישה שנעשה לי עוול נוראי וזה מקשה עליי מעבר לכל מה שאני עוברת

    לפעמים בא לי כבר להרים ידיים

    אבל לא, אני לא אוותר !

    מה ניתן לעשות כדי לערער על האבחנה ?חייבת עזרה מכל מי שיודע!! חלק גדול מאד מהאנושות חירפנה לי את הצורה ולפעמים בא לי שאת כולם תיקח הקורונה הזו

    כן, אני פשוט כועסת

    • מה לעשות עם אבחון פסיכיאטרי שגוי?
      עו"ד ורד פרי | 17/03/2020 20:08

      תקוה שלום,

      אני יכולה להבין את הכעס שעולה בך כשאת חושבת שלא מתייחסים אלייך כראוי, אני לא מכירה דרך משפטית לערער על אבחנה של רופא, אלא לצורך מסויים - למשל, אם האבחנה השגויה גרמה לנזק - אפשר להגיש תביעה על הנזק שנגרם (וצריך להוכיח נזק ממשי שניתן לכמת אותו). אם למשל - האבחנה השגויה שוללת זכויות סוציאליות כלשהן - אפשר לחלוק עליה בכדי לממש את הזכויות הסוציאליות.
      וגם במקרים שפירטתי למעלה, צריך שרופא אחר יאמר שהאבחנה הייתה שגויה. המטופל עצמו אינו יכול לקבוע שמדובר באבחנה לא נכונה, גם אם הוא סבור כך.
      אם את חושבת שהאבחנה שגויה, את יכולה להחליף רופא, כדי לשמוע חוות דעת נוספת, או אפילו חוות דעת נוספות, וייתכן שרופא אחר יסכים איתך לעניין האבחנה.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il