דו"ח פרטים אישיים והצהרה על מקורות הכנסה

  • בנוגע לדו"ח פרטים אישיים והצהרה על מקורות הכנסה
    יאיר | 17/03/2020 17:13

    שלום רב,

    קבלתי להפתעתי מכתב למלא דו"ח פרטים אישיים והצהרה על מקורות בארץ ובחו"ל.

    אני עובד שכיר רווק מתגורר עם ההורים,

    אני מרבה לטוס לחו"ל מספר פעמים בשנה (כ-6 פעמים ב-5 שנים האחרונות)

    וזה למטרות פנאי בלבד.

    אם הבנתי את כוונתם וחשדם זה שאולי אני מחזיק בחשבונות בחו"ל,

    אך אין זה הדבר כלל, כל הטיסות נועדו לפנאי ולהנות מהחיים הטובים, לטייל במדינות וכו'.

    קצת הפחידו אותי אנשים שלא הכי מבינים במשפט שאמרו לי משפטים כגון "נדפקת, גם אם אתה צודק ואין כל עילה, רשויות המס יכולות לגזור עליך קנס רק מאחר ואתה טס לחו"ל ולא יהיה לך אפשרות לערער".

    אני לא מבין, האם הסיבה היחידה שאני טס ואין ברשותי חשבונות בחו"ל, עסקים כלשהם, ואף לא רכב, אני צריך להיות מודאג

    • דו"ח פרטים אישיים והצהרה על מקורות הכנסה
      עו"ד משה (מוש) גבע | 23/03/2020 19:56

      רשות המיסים פונה לאנשים שאין להם תיק במס הכנסה ומבקשת למלא את הטופס הזה. הקריטריונים לשליחת הבקשה הזו לאנשים אינם מתפרסמים ולפי הידע הנצבר אכן נסיעות מרובות לחו"ל היתה אחד מהם.

      סמכותם לפי החוק לדרוש את ההגשה וחובתך היא להגיש אותו כשהוא מלא ונכון.

      הצעתי לך- אם אתה חושב שיש לך בעיה כלשהי של אי דיווח על פעילות כלשהי בארץ או בחו"ל, תתייעץ עם עו"ד מיסים לפני מילוי הטופס.

      מעבר לכך, אין ממש בכל מה שאמרו לך לגבי קנסות וכו'.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il