תביעה נגד שכן שהשכיר את הדירה לעסק

  • הפרת חוזה
    יוסי | 12/03/2020 16:24

    שלום רב, לפני כשנה וחצי השכן שלי השכיר את דירתו לדיירים שפתחו קטרינג בדירה,למיטב ידעתי העסק פועל ללא רשיון מ"רישוי עסקים" ומהווה מטרד רציני ביותר, החל מחסימת החניה ע"י רכבים שנכנסים אליהם, ריחות בלתי פוסקים של טיגונים ובישול, רעש משטיפת הסירים בדרך המשותפת שלנו (תחת כיפת השמים) כך שצריך ללכת על שאריות של אוכל, דיבור של העובדים שלהם, זריקת בדלי הסגריות בשטח המשותף ועוד..פניתי לדיירים ולבעל הדירה כדי להפסיק את הקטרינג אבל לא נענתי, כמו כן פניתי ל"רישוי עסקים"בעיריה למוקד 106 וכן למשרד הבריאות, אבל עד עתה אף גוף לא עשה שום דבר בנידון..הקטרינג ממשיף לפעול כרגיל מ6 בבוקר עד הלילה.

    עכשיו השאלה-לפני כשנה חתמנו חוזה "הסכם שיתוף" עם בעל הדירה ושם יש סעיף שאומר:. מוסכם בזאת בין הצדדים כי כל מבנה קיים או מבנה שיוקם בעתיד על מי מהצדדים

    ו/או חליפיהם, ישמש אך ורק למטרות מגורים, במקרה בו בעלי הזכויות ביחידה הינם בעלי מקצוע חופשי, יהיו אלו בלבד רשאים להשתמש בחלק מהמבנה לצרכי מקצועות חופשיים בלבד.

    וכן סעיף נוסף שאומר: צד אשר יפר הפרה יסודית הוראה מהוראות הסכם זה ישלם לצד הנפגע פיצוי מוסכם ומוערך מראש ללא צורך בהוכחת נזק בסך של000 ,100 ₪ בתוספת הצמדה למדד תשומות הבניה מיום חתימת הסכם ואילך וזאת מבלי לגרוע משאר הסעדים העומדים לצד הנפגע לפי הסכם זה ו/או הדין.

    האם אני רשאי לתבוע את בעל הדירה על הפרת חוזה שהרי הבית שהם משכירים משמש לקטרינג, ועל איזה סכום אני יכול לתבוע אותם?

    תודה רבה

    • תביעה נגד שכן שהשכיר את הדירה לעסק
      ליאור חאיק, עו"ד | 16/03/2020 00:43

      היי יוסי,

      נשמע שישנה עילת תביעה טובה. מציע לפנות לייעוץ משפטי ספציפי לצורך בדיקת היתכנות הליך משפטי.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com