תיקון קטן

  • התיישנות עבירה שצולמה במצלמה
    ליאנוש | 12/03/2020 08:03

    על  עברה לכאורה שצולמה במצלמה בתאריך 23.7.2018, על מעבר באדום 2 שניות, נתקבל זימון לדין לבעל הרכב.

    ב02.10.2019 בוצעה הסבה של הדו"ח על שמי.

    בתאריך 27.02.2020, שנה וחצי ממועד העבירה ושנה ו-3 חודשים מיום ההסבה, קיבלתי את הדו"ח המוסב על שמי לראשונה.

    להבנתי ממה שקראתי כאן, ההתיישנות הינה שנה ממועד העבירה, וכך כתבתי למרכז התביעות כשביקתי לבטל את הדו"ח.

    להפתעתי קיבלתי תשובה זו:  הריני להביא לידיעתך כי סעיף 225א' (א2 , (דו"ח שבוצעה בו העברת אשמה, ההתיישנות חלה לאחר שנתיים ממועד העבירה.

    האם זה נכון?

    האם אפשר להפנות אותי ללשון החוק המדוייקת במקרה זה?

    • תיקון קטן
      ליאנוש | 12/03/2020 08:06

      >יקון טעות קטנה: ההסבה בוצעה בתאריך 02.10.2018 ולא 2019

    • חוק סדר הדין הפלילי סעיף 225
      יעקבי | 15/03/2020 20:00

      שלום יאנוש,

      להלן נוסח החוק:

      225א. (א) עברה שנה מיום ביצוע עבירת קנס, לא יוגש עליה כתב אישום ולא יומצאו בעניינה הזמנה לפי סעיף 222 או הודעת תשלום קנס לפי סעיף 228(ב); ואולם, בעבירת קנס שהיא עבירת תעבורה כמשמעותה בפקודת התעבורה, ובעל הרכב הוכיח כי לא חלה עליו אחריות לעבירה לפי סעיף 27ב לפקודה האמורה, ניתן להגיש כתב אישום או להמציא הזמנה למשפט או הודעת תשלום קנס, למי שנהג ברכב אם לא עברו שנתיים מיום ביצוע העבירה.

       (א1) היתה העבירה עבירת תעבורה כמשמעותה בפקודת התעבורה, שהחשד לביצועה מבוסס על צילום רכב כאמור בסעיף 27א לפקודה האמורה, לא יוגש עליה כתב אישום ולא יומצאו לבעל הרכב בענינה הזמנה או הודעת תשלום קנס, אם כתב האישום, ההזמנה או הודעת תשלום הקנס טרם נשלחו ועברה תקופה כמפורט להלן:

      (1) ארבעה חודשים ממועד ביצוע העבירה, למעט רכב כאמור בפסקה (2);

      (2) שישה חודשים ממועד ביצוע העבירה, אם היה הרכב רכב חדש או רכב מסוג שקבע שר התחבורה, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת.

       (א2) על אף האמור בפסקאות (1) ו-(2) שבסעיף קטן (א1), הוכיח בעל הרכב כי לא חלה עליו אחריות פלילית לעבירה לפי סעיף 27ב לפקודת התעבורה, ניתן להגיש כתב אישום או להמציא הזמנה או הודעת תשלום קנס אם לא עברה שנה מיום ביצוע העבירה או אם לא חלפו שלושה חודשים מהמועד שבו הוכיח בעל הרכב כי לא חלה עליו אחריות כאמור, לפי המאוחר, ובלבד שלא עברו שנתיים מיום ביצוע העבירה.

      • מהי עברת תעבורה? והאם במקרה שלי יש התיישנות או לא?
        ליאנוש | 18/03/2020 09:59

        מוזכר כי מדובר בעברה של מעבר באדום מעל 2 שניות שצולמה במצלמה, והוסבה.

        חלפו ממועד ההסבה שנה ו-4 חודשים וממועד העברה שנה ו-7 חודשים.

        האם ההתיישנות היא שנתיים או שנה?

        האם העבירה התיישנה או לא?