התחרטתי והחברה דורשת דמי ביטול בעשרות אלפי שקלים

  • קובץ מצורף ביטול השתתפות בקורס
    ביטול השתתפות בקורס | 09/03/2020 12:04

    שלום שמי ***צונזר על ידי המערכת*** חייל בחופשת שחרור עם אמא חד הורית ובעיות כלכליות ברקע.

    ביום חמישי 05/03/2020 נרשמתי לקורס של מכללת ***צונזר על ידי המערכת*** בצורה טלפונית שעלותו 31 אלף שקלים בהוראת קבע שעתידה להיפתח ב15.04 בסכום של 6000 ש"ח ושאר הסכום מפיקדון הצבאי

    לאחר הנחה (עלותו המקורי הוא 40 אלף ש"ח),

    .יום למחרת הגעתי ביום שישי  בשעה 10:00 למכללה על מנת להתרשם מהמיקום הלימוד ומהקורס ובסוף חתמתי על הסכם התקשרות שקראתי בו את כל תנאי הביטול .

    ביום שישי בערב התחרטתי על הקורס בעקבות שאיני מסוגל לעמוד בעלות הקורס ושהוא סיכון גדול מדי בשבילי ואני מעדיף לעשות תואר במקום ושלחתי על כך הודעה לאחד מנציגי המכללה באותו ערב בשעה 20:12  ובנוסף שלחתי הודעת ביטול למייל שלהם שמופיע באתר שלהם.

    וביום ראשון הם חזרו אלי טלפונית בשעה 13:06 וביקשתי מהם לבטל את מיקומי בקורס אך לטענתם הם טוענים שמכיוון ש70 אחוז מעלות הקורס היא תוכן דיגטלי שאליו קיבלתי כבר שם וסיסמא (למרות שאף לא נכנסתי לאתר זה ולפי דעתי ניתן להוכיח זאת דרך הDATABASE של הסרבר שלהם ) לא ניתן לקבל שום החזר כספי על כך ואני מחיוב לשלם על כך 21,700 ש"ח.

    אני רוצה לציין שכאשר קראתי את הסעיפים של תנאי הביטול ביום שישי במכללה לא רשום שום פרט על כך ש70 אחוז מעלות הקורס הוא דיגטלי ושאין על כך החזר כספי בשום מקרה של ביטול הקורס.

    הדבר היחיד שרשום הוא במסגרת הקורס תקבל:  "גישה לרשת החברתית לקורסים הדיגיטליים ללא מגבלת זמן".

    אשמח נורא לעזרתכם.

    • התחרטתי והחברה דורשת דמי ביטול בעשרות אלפי שקלים
      ליאור חאיק, עו"ד | 10/03/2020 17:36

      שלום,

      הסיפור מגלה עילת תביעה.

      אמנם נכון שבחוק הגנת הצרכן ישנו חריג למידע, אולם מאחר וטרם נחשפת למידע וביקשת לבטל בתוך מספר שעות, הטענה שלהם חלשה ולכן אני מציע לפנות במכתב התראה לפני נקיטת הליך משפטי באמצעות עו"ד או להגיש תביעה קטנה בניסוח עו"ד.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • אולי מכאן תבוא הישועה :(
        מאי | 24/04/2023 20:29

        לאחר שראיתי שענית לו..

        שלחתי לך בוואצאפ

        אשמח לתגובה