האם מותר לצרף מסמכים להודעת הערעור

  • שאלה
    רוני | 09/03/2020 11:08

    האם יש הגבלה על צירוף מסמכים/ראיות להודעת ערעור?

    האם כמו בהליך אזרחי מותר לצרף רק ראיות שהובאו בפני הערכאה הראשונה?

    כי בחוק סדר הדין הפלילי אין הוראה כזו, בשונה מתקנות סדר הדין האזרחי.

    אני צריך להגיש ערעור בתוך כשבוע ואשמח לתשובה.

    תודה

    • האם מותר לצרף מסמכים להודעת הערעור

      לרוני שלום,

      מבחינה טכנית אתה יכול לצרף כל מסמך, אבל בית המשפט לא ייקח בחשבון ראיות חדשות שלא הוגשו בהליך בפני הערכאה הקודמת. כדי להגיש ראיות חדשות במסגרת ערעור צריך לקבל את רשות בית המשפט. מדובר בהליך חריג ונדיר, שיותר רק אם יש סיבה משכנעת מדוע היה בלתי אפשרי להגיש את אותה ראיה בהליך המקורי, ואם הראיה חיונית למניעת עיוות דין.

      בברכה,

      גדעון קוסטא, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      בית סילבר קומה 5,
      רחוב אבא הלל 7, רמת גן
      טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com

      • אבל זה בדיוק מה ששאלתי
        רוני | 11/03/2020 02:08

        מה שאתה אומר נכון לגבי הליך אזרחי. שם כתוב מפורשות שאסור לצרף ראיה או להסתמך על טענה שלא הובאה בפני הערכאה הראשונה.

        בהליך פלילי אין הוראת חוק כזו ולמעשה מדובר בהסדר שלישי ולא בלקונה.

        אודה להשלמת תשובתך.

        • הוספת ראיות בהליך ערעור

          גם בערעור פלילי אתה לא יכול להוסיף ראיות אלא אם ניתנת לך רשות של בית המשפט. גם בהליך בפני הערכאה הדיונית (הערכאה הראשונה) ניתן להגיש ראיות לבית המשפט רק באמצעות עדים. אין לך שום אפשרות להעיד עדים בהליך ערעור, אלא אם כן בית המשפט יתיר לך לעשות את זה, בצעד חריג ונדיר ביותר. תצטרך לשכנע מדוע לא ניתן היה להגיש את הראיה בהליך המקורי. אם לא ידעת עליה זה לא מספיק - תצטרך לשכנע את בית המשפט לא יכולת לדעת על הראיה.

          בברכה,

          גדעון קוסטא, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          בית סילבר קומה 5,
          רחוב אבא הלל 7, רמת גן
          טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com