האם מותר לדבר בפלאפון במצב פארקינג?

  • פארקינג
    חיפאי | 06/03/2020 09:46

    חיכיתי בכביש מאחורי רכב שיצא מחנייה בצד הכביש ,ובזמן ההמתנה הייתי על פארקינג ברכב. האם במצב כזה מדובר לדבר בפון? מה המקור?

    • האם מותר לדבר בפלאפון במצב פארקינג?
      עו"ד אורית כהן | 08/03/2020 04:01

      שלום לחיפאי,

      תקנה 28(ב) (1) לתקנות התעבורה קובעת כי.."בעת שהרכב בתנועה, הנוהג ברכב –

      (א) לא יאחז בטלפון קבוע או נייד, ולא ישתמש בהם ברכב אלא באמצעות דיבורית;

      (ב) לא ישלח או יקרא מסרון (s.m.s);

      השאלה היא אם כן, האם רכב במצב פארקינג נחשב לרכב בנסיעה?

      הפסיקה התייחסה לעניין בסיטואציה של עצירה ברמזור וקבעה בערכאה ראשונה כי הרכב אינו בנסיעה. הלכה זו התהפכה במחוזי והעליון טרם נדרש לסוגיה באופן ישיר אך בהערת אגב אימץ את דעת המחוזי.כמדומני

      רכב במצב פארקינג לא יכול לנסוע אא"כ יעבירו אותו למצב דרייב ועל כן ניתן לכאורה לומר כי אין המדובר ברכב בנסיעה ועל כן מותר לדבר בטלפון..אך מנגד אפשר לטעון כי בעבירת שכרות נפסק כי רכב מונע נחשב לרכב נוסע אף אם נמצא בחנייה והשאלה אם הפסיקה תרצה להקיש דין שווה גם בעבירת פלאפון. בהתייחס לחומרה שבה מתייחסת המשטרה לעבירה בעת האחרונה התשובה היא שאסור לדבר בפלאפון גם במצב פארקינג.

      עד כאן הדין, אולם המשטרה אינה אוכפת עבירת פלאפון כאשר הרכב בעצירה מוחלטת, למשל- ברמזור אדום, עצירה בפקק,עמידה בצד.וכו'

      אם בכל זאת ובניגוד למדיניות האכיפה הנוהגת תדבר בפלאפון במצב פארקינג ותקבל דו"ח יתכן שתוכל לטעון לאכיפה בררנית.

      מקווה שעניתי לך לשאלה, בכל שאלה נוספת, אני כאן.

      בברכה,

      אורית כהן, עו"ד
      נחלת יצחק 8, תל אביב
      טל': 03-6999783 ; מייל: orit@theofficelaws.com