איחוד דירות מחייב היתר בניה

  • לאחד 2 דירות
    בן | 05/03/2020 14:43

    שלום,

    בבעלותי דירה בבניין בן 5 קומות.

    הדירה שממולי עומדת למכירה, ואני משתעשע ברעיון של לקנות אותה ולאחד את שתי הדירות לכדי דירה ענקית ולהשכיר אותה בסכום נאה. האם זה חוקי לאחד שתי דירות?
    תודה לכם.

    • איחוד דירות מחייב היתר בניה
      עו"ד ציפי מרגלית | 15/03/2020 13:32

      שלום בן,

      שינוי מספר הדירות בבניין הוא פעולה המחייבת היתר בניה מאת הועדה המקומית לתכנון ובניה.

      מקובל לחשוב שרק פיצול דירות הוא עבירה, שכן ידוע שדירות מפוצלות, כמוהן יש רבות בתל אביב, הינן לא חוקיות ובתי המשפט הטילו קנסות כבדים על בעלי אותן דירות.

      אבל, גם איחוד של שתי דירות לדירה אחת גדולה יותר היא פעולה תכנונית המחייבת שינוי של היתר הבניה. הדבר אפשרי, ומחייב הסכמת הדיירים בבניין, ובמידה והם לא נותנים הסכמתם מראש, יש לשלוח להם הודעה ולאפשר להם להתנגד.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום עורכי דין

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il

      • איחוד דירות
        איילת | 13/09/2021 09:40

        שאלה של איחוד 2 דירות לכדי דירה אחת
        רציתי לדעת במידה ואין יחסים טובים עם השכנים ואין סיכוי שנקבל הסכמתם לאיחוד 2 דירות שלנו
        האם זה אבוד מראש קבלת ההיתר? מה הצעדים שצריך לעשות? ובכלל מדוע נדרש היתר אם איננו נוגעים בעמודים/בקירות תמך/ בחזית בניין וכו? 2 הדירות בבעלותנו ואנו סהכ מורידים קיר בלוקים ביניהם
        תודה רבה על הסיוע