זכויות יוצרים: האם מותר לי לשלב לוגו של חברה באתר ביקורות על בתי עסק?

  • ביקורת על בית עסק/מוצר/חברה תוך שימוש בלוגו שלה
    יובל | 04/03/2020 20:51

    שלום,
    רציתי לשאול עורך דין שמתמחה בנושא קניין רוחני את השאלה הבאה:

    אם אני מקים אתר אינטרנט שמרכז ביקורות שלי/של גולשיי על בתי עסק/מוצרים/חברות/נותני שירות שונים ואני רוצה שבראש טקסט הביקורת יופיע הלוגו של אותו עסק/מוצר/חברה כדי שיהיה קל יותר לזהות את אותו עסק/מותג - האם מותר לי להשתמש בלוגו למטרה זו בלבד או שאני עובר על חוקי סימני מסחר על ידי שימוש בלוגו שלא שייך לי ללא קבלת אישור מבעל אותו לוגו ?

    תודה על תשובה מוסמכת.

    • זכויות יוצרים: האם מותר לי לשלב לוגו של חברה באתר ביקורות על בתי עסק?

      היי יובל,

      בתשובה לשאלתך אם ניתן להשתמש בלוגו או בסימן מסחר של חברה אחרת באתר שמהותו היא ביקורת על חברות ו/או בתי עסק.

      בעקרון סימן מסחר בין אם הוא רשום ברשם סמני המסחר ובין אם לאו, במקרה של סימן מסחר מוכר היטב, על דרך השימוש בפועל מותר לשימוש רק על ידי בעל הסימן.

      שימוש בסימן מסחר ללא אישור ו/או היתר מבעל סימן המסחר שיש בו כדי להטעות את הציבור או לפגוע במוניטין של בעל הסימן , מהווה הפרה של סימן מסחר ואם כרוך במכירה של מוצר או שירות, ייחשב לגנבת עיין על פי חוק עוולות מסחריות.

      יחד עם זאת , שימוש בסימן מסחר באתר ביקורת על בתי עסק חוסה תחת הגנה שהשימוש בסימן המסחר נעשה באמת מידה של "נחיצות סבירה" כל עוד לא מדובר בשימוש מסחרי בלוגו ואינך מטעה או פוגע בסימן המסחר.

      לפיכך יש להדגיש שהלוגו או סימן המסחר מופיעים לצורכי זיהוי החברה בלבד באתר הביקורות ולא למטרות רווח ו/או מסחר של האתר.

      מאחר וקיימת גם חשיבות לגודל הלוגו יחסית לכיתוב באתר , האמור באתר זה אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ משפטי ומהווה מידע כללי בלבד.

      בברכה,

      אורלי ספיר סחייק, עו"ד
      מנהלת פורום זכויות יוצרים.
      מעלה השיחרור 15, חיפה
      טלפון:04-8528528 , מייל: orlylaw@zahav.net.il