חקירת מומחה של הצד השני לאחר מינוי מומחה בית המשפט

  • האם יש טעם לחקור מומחה מטעם הנתבע כשיש חווד מומחה
    מיכל | 03/03/2020 16:12

    רקע לשאלה:
    בגין נזקי נזילות לדירתי הוגשה תביעה בשלום, מומחה מטעם הנתבעים בדק בדירתי עם מד לחות, ולמרות שמד הלחות צפצף והראה אדום הוא רשם בחווד שלו כי אין נזילה פעילה. אני צילמתי בוידאו את בדיקתו ורואים בודיאו שמד הלחות מצפצף ובצבע אדום שהם סימנים ללחות יתר.

    מומחה מטעם בית משפט כתב בחות דעתו גם הוא שהוא בדק עם מד לחות שלא הראה לחות יתר, זאת למרות שהוא לא מדד עם מד לחות בכלל.

    שאלתי:
    האם יש טעם לבקש לחקור גם את המומחה מטעם הנתבעים, ולעמת אותו עם הסרטון המראה שמד הלחות מראה על לחות? או שאין בזה טעם , היות ובית משפט מתייחס יותר למומחה מטעם בית המשפט? וכדאי לחקור רק את מומחה בית המשפט?

    תודה רבה

    • חקירת מומחה של הצד השני לאחר מינוי מומחה בית המשפט
      עו"ד הילה בודיק קוכמן | 03/03/2020 17:37

      מיכל שלום,

      בית המשפט מייחס בדרך כלל חשיבות מכרעת למומחה מטעמו ולחוות דעתו.

      ניתן להגיש את צילום הוידאו שצילמת כנספח לתצהיר מטעמך ולחקור את המומחה מטעם בית המשפט על כך.

      לפני כן ניתן לשלוח למומחה מטעם בית המשפט שאלות הבהרה לחוות הדעת שלו ואף לבקש את התיעוד למדידות הלחות שביצע לטענתו.

      בהצלחה רבה.

      בברכה,

      הילה בודיק קוכמן, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      מנחם בגין 11, רמת גן
      טלפון: 03-6957121 ; טלפון נייד: 050-2735995 ; מייל: Lawoffice.tb@gmail.com

      • את מתכוונת לתצהיר נוסף על התצהיר הכללי שכבר הגשתי
        מיכל | 03/03/2020 17:52

        את מתכוונת לתצהיר נוסף על התצהיר הכללי שכבר הוגש מטעמי? כלומר את מתכונת שאכין תצהיר לעניין בדיקת המומחה של הנתבע, ושאגיש אותו לפני דיון ההוכחות?

        תודה רבה

        • חקירת
          עו"ד הילה בודיק קוכמן | 04/03/2020 08:53

          לא, הכוונה היא שאם את רוצה להגיש כראיה מטעמך סרט וידאו שצילמת, עליך לצרף אותו לתצהיר שלך.

          בברכה,

          הילה בודיק קוכמן, עו"ד
          מנהלת פורום דיני נזיקין

          מנחם בגין 11, רמת גן
          טלפון: 03-6957121 ; טלפון נייד: 050-2735995 ; מייל: Lawoffice.tb@gmail.com