מיסוי פקדון דולרי בבנק

  • מיסוי פקדון דולרי בבנק
    מישהו | 03/03/2020 11:18

    שלום,

    אני שוקל לפתוח פקדון דולרי בבנק על דולרים פנוים שיש לי בעו״ש, לאחרונה קראתי את הכתבה הבאה:

    https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001232605

    הטענות שלהם נשמעות לי תמוהות ולא נכונות:

    1) משלמים מס רק על הריבית מהפקדון, הפרשי השערים לא ממוסים, ולכן גם אין משמעות למגן מס בהקשר זה, מדוע הם מתייחסים בכלל לסוגיה זו?

    2) פק״מ הרי ממוסה בפרעון שלו, לא כל שנה, מהכתבה נראה כאילו הם טוענים שכל שנה משלמים מס על פק״מ דולרי, גם אם הוא לתקופה של כמה שנים, האם עבור פקדון דולרי אכן ממוסים כל שנה גם אם הוא עדיין קיים?

    האם אני מפספס משהו נוסף?

    תודה רבה!.

    • מיסוי פקדון דולרי בבנק
      עו"ד משה (מוש) גבע | 08/03/2020 10:08

      השאלות שאתה מעלה נכונות, אך הכתבה היא בעקבות פסיקה חדשה.

      ככלל, חוקי המס משאירים הרבה מקום לפרשנות, ולעיתים יש פסיקה שיוצרת מצב חדש.

      קטונתי מלבקר את המאמר ומבלי שחקרתי את הפס"ד האמור.

      כותבי המאמר הם אנשי מיסים מכובדים מפירמת BDO.

      אני מציע שתעביר אליהם ישירות את שאלותיך.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il