על פניו נשמע כמו מקרה הונאה

  • תביעה אזרחית - הונאה
    אלון | 02/03/2020 23:29

    שלום,

    מכיוון שלא ראיתי פורום לענייני הונאה אני פונה פה.

    הסיפור שלי הוא כזה.

    יש לי קרובת משפחה שמוכרת כנכה 40% על ידי ביטוח לאומי -מתמודדי נפש.

    עקב קשר שהיה לה עם אדם שאותו היא מכירה, וחפצה בקשר עמוק יותר עמו, היא פנתה למסטיקנית, שהבטיחה לה מיני הבטחות, בכך שתגרום לבחור להתאהב בה, תמורת תשלום כמובן.

    ואכן, הבחור יצר לעיתים קשר עם אותה קרובת המשפחה, ואז המיסטיקנית דרשה כסף נוסף, מכיוון "שהשיקויים שלה עובדים".

    התברר שה"מיסטיקנית" פנתה בעצמה לאותו הבחור, ובהודעות ביקשה שיצור עם הבחורה קשר, אפילו בבדיקת מה שלומה, מכיוון שהיא במצב רעוע.

    סה"כ במשך חודש, קרובת המשפחה העבירה לאותה מסטיקנית 100,000 שקל.

    שזהו כל הכסף שהיה לה בחשבון, שהמשפחה קשת היום שלה חסכה לה.

    ניסיתי ליצור קשר עם אותה אישה, אך באותו הרגע שקיבלה ממני הודעה (לא ענתה לטלפון), היא חסמה אותי וכך את את קרובת המשפחה מהוואטס אפ, וכן לקבלת שיחות ובפיסבוק.

    אני יודע את הטלפון שלה, שמה המלא, היכן היא מתגוררת.

    אשמח לדעת כיצד לפעול, אני מניח שמדובר בתביעה אזרחית לענייני הונאה.

    למשפחה של אותה קרובת משפחה, ידם אינה משגת, לכן אשמח לקבל ייעוץ אמיתי מאדם שמעבר לידע בנושא, יש לו אפשרות להתחשב במידה מסויימת.

    • על פניו נשמע כמו מקרה הונאה
      צבי שמיר, עו"ד | 05/03/2020 19:02

       רצוי להגיש תלונה במשטרה ואפשר לתבוע תביעה כספית
      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com