זכויות יוצרים בקומיקס המבוססות על דמויות מפורסמות

  • קומיקס המבוסס על דמויות מפורסמות
    טל | 01/03/2020 11:00

    שלום רב,
    אני צייר קומיקס ואני בתהליכים של הקמת אתר לקידום האמנות שלי. שאלתי היא - כדי להמחיש את הסגנון שלי, אני רוצה להציג יצירות קומיקס שלי שמבוססות על דמויות מפורסמות. האם זה מותר?
    תודה

    • זכויות יוצרים בקומיקס המבוססות על דמויות מפורסמות

      הי טל

      קומיקס הפך היום לאומנות עולה ומתפתחת שמקבלת תאוצה, של דמויות על ויש האומרים כי בשל העובדה שחסרים לנו היום גיבורים בחיים ,מתפתחת נטייה לקבל מידוענים השראה לקומיקס.

      מסתבר שלא מעט מהדמויות האהובות מבוססות על אנשים אמתיים.

      לדוגמא: השראה לדמות הנבל בקומיקס הגיעה מהשחקן הגרמני קונרד ויידט ומהופעתו בסרט "האדם הצוחק"

      אם אתה בקומיקס לא מבזה או משחית או משפיל את הידוען, אין מניעה שהידוען יהווה לך השראה .

      אך אם אתה פוגע בידוען באופן הצגתו, או משפיל אותו , בנסיבות מסוימות אתה יכול להיות חשוף לתביעה בגין לשון הרע.

      מצד שני- עצם היות האדם ידוען חושף אותו , מטבע הדברים, למצב שיהיה חשוף יותר לחיקוי ו/או פרשנות אומנותית. כך שלא ניתן ע"ס השאלה בלבד ,להשיב תשובה חד משמעית.

      בכל מקרה יש להתחשב בנסיבותיו, תוך בחינה של דמות הקומיקס לעומת תמונת הידוען.

      דבר אחד ברור, יצירת הקומיקס יכולה להוות יצירה נגזרת של התמונה ממנה נשאבה ההשראה לדמות הקומיקס.

      בברכה,

      אורלי ספיר סחייק, עו"ד
      מנהלת פורום זכויות יוצרים.
      מעלה השיחרור 15, חיפה
      טלפון:04-8528528 , מייל: orlylaw@zahav.net.il