הדו"ח המוסב עלי הגיע לאחר שנה וחצי-האין התיישנות?

  • זימון לדין על עברה שלא התקיימה
    ליאנוש | 28/02/2020 11:09

    לפני כשנה וחצי נתקבל אצל קרוב משפחתי זימון למשפט על מעבר באדום עם צילום הרכב כשהוא עובר באדום מעל 2 שניות.

    הרכב נראה בצילום בבירור עם מספר הרישוי הנכון.

    אבל ביום זה ובשעה זו הרכב היה אצלי ולא אצל בעל הרכב, ואני בכלל הייתי במקום אחר לחלוטין בארץ.

    כתבתי מכתב ובו אני מציינת כי במועד זה נהגתי אני ברכב, כדי ש"יעזבו את בעל הרכב" וציפיתי לקבל את הזימון המוסב על שמי ואז לראות איך אני מתגוננת.

    חלפה שנה וחצי, ורק עכשיו הגיע הזימון על שמי (שנה וחצי!)

    העד שהיה מוכן להעיד שהיה עימי בפגישת עבודה בשעה ובמועד זה אינו כלל בארץ יותר, וההוכחה היחידה שנותרה לי היא ה"GOOGLE TMELINE" של הטלפון שלי שמראה שהייתי במקום אחר לחלוטין בשעה זו. ושאין שום סיכוי שהייתי במקום שבו צולם הרכב בשעה הזו.

    האם זו הוכחה מספקת? האם זה הגיוני לשלוח דו"ח ככ הרבה זמן אחרי, כשאני מניחה שיהיה קשה הרבה יותר לקבל לוגים מן המצלמות על כיולן?
    אני יודעת בוודאות של 100% שזה לא היה ולא נברא ביום הזה. אבל האם במשפט תינתן לי האפשרות להגן על עצמי כראוי או שהשופטים יבטלו אותי באופן אוטומטי?

    • הדו"ח המוסב עלי הגיע לאחר שנה וחצי-האין התיישנות?
      עו"ד אורית כהן | 01/03/2020 03:54

      ליאנוש שלום,

      חוק סדר הדין הפלילי -סעיף 225 א. קובע את מועדי ההמצאה בעבירות קנס, ומצלמה בפרט.

       " (א2) על אף האמור בפסקאות (1) ו-(2) שבסעיף קטן (א1), הוכיח בעל הרכב כי לא חלה עליו אחריות פלילית לעבירה לפי סעיף 27ב לפקודת התעבורה, ניתן להגיש כתב אישום או להמציא הזמנה או הודעת תשלום קנס אם לא עברה שנה מיום ביצוע העבירה או אם לא חלפו שלושה חודשים מהמועד שבו הוכיח בעל הרכב כי לא חלה עליו אחריות כאמור, לפי המאוחר, ובלבד שלא עברו שנתיים מיום ביצוע העבירה. "
      אנו רואים כי לא ניתן להגיש הדו"ח לאחר שנה מיום ביצוע העבירה, וכאן מדובר ביותר משנה וחצי לאחר ביצוע העבירה...
      בכל שאלה נוספת, אני כאן

      בברכה,

      אורית כהן, עו"ד
      נחלת יצחק 8, תל אביב
      טל': 03-6999783 ; מייל: orit@theofficelaws.com

      • אז מה עלי לעשות כדי לפנות בבקשה לבטל את הדו"ח?
        ליאנוש | 01/03/2020 12:35

        תודה.

        אם כך כמה שאלות:

        1. למי עלי לפנות כעת? לבית המפשט? למשטרה? ואיך?

        2. מה הכוונה "ובלבד שלא חלפו שנתיים מיום ביצוע העברה"?

        3. ידוע לי על מקרים שבהם נשלח דואר רשום ולא נמסר לידי הנמען, וזה עדין נחשב אישור מסירה. איך אני מוודאת שלא קיים דבר כזה? כי אני קיבלתי את הזימון לדין לראשונה רק היום, שנה ורבע לאחר ההסבה ושנה ו-7 חודשים ממועד העבירה.

        • מה עלי לעשות כשהדו"ח שנשלח אלי התיישן?
          עו"ד אורית כהן | 03/03/2020 07:19

          שלום ליאנוש,

          עליך לפנות בכתב ללשכת תביעות ולבקש לבטל הדו"ח מחמת התיישנות. לצערי, בהכירי את המערכת כתובעת לשעבר ,אני מניחה שלא תקבלי מענה כלל. במקרה כזה, יהא עליך להתייצב במועד ההקראה בבית המשפט ולבקש מהתובע לחזור מכתב האישום, שוב הסיכויים שזה יקרה אינם גבוהים ותאלצי לטעון את הטענה בפני השופט/ת ולקוות שישכנעו התביעה לחזור מכתב האישום. במידה ולתובע אישור מסירה אליך בתוך תקופת השנה, אזי מירוץ ההתיישנות נפסק, אך עליו להציגו בפנייך ולהראות שהדו"ח לא נדרש. במידה והדו"ח נשלח לכתובתך  הרשומה במרשם האוכלוסין ולא לקחת אותו נחשב הדבר כמסירה, אולם אם לא נשלח אליך כלל יש התיישנות כאמור. התביעה נאחזת לעתים בטענות לא נכונות, כגון שיש למנות את ההתיישנות רק מיום שנשלח הדו"ח המוסב. אין לטענה זו כל בסיס משפטי והחוק חד משמעי אך נראה לי כי  יקשה עליך להתמודד עם טענות משפטיות אא"כ תעזרי בשירותי עורך דין מומחה לתעבורה.

          מקווה שהייתי לך לעזר, בכל שאלה נוספת אני כאן.

          בברכה,

          אורית כהן, עו"ד
          נחלת יצחק 8, תל אביב
          טל': 03-6999783 ; מייל: orit@theofficelaws.com

          • הפניה ללשון החוק
            ליאנוש | 08/03/2020 12:18

            תודה. מתסכל שהאזרח הפשוט צריך לעבור את כל זה על אף היות החוק ברור.

            האם תוכלי להפנות אותי לחוק כדי שאוכל להציגו בבית המשפט?

            מה הסיכוי שהשופט יקשיב בכלל? האם תיתכן פסיקה נגדי למרות שזה נוגד את החוק?

            איך עלי להתגונן בדרך הטובה ביותר, בהעדר יכולת כלכלית לשכור עורך דין?