כיצד ניתן לסגור תיק שנפתח נגד חייב בטעות?

  • תיק שטרות שנפתח נגד בת זוג החייב
    מרים | 26/02/2020 14:24

    בתאריך 03/03/2015 נפתח נגדי תיק בהוצאה לפועל בירושלים מסוג 'שטרות'. אני לא מכירה את התובע ולא קיבל ממני אף פעם ש'קים, כנראה קיבל שקים מבעלי מחשבון משותף.

    לאחרונה ראיתי את השיק סרוק במערכת של הוצאה לפועל, ושם רואים שהשיק הוא מחשבון בנק שכלל לא היה על שמי, ורק על שם בעלי, והוא חתום שם.

    בבקשה לפתיחת התיק כתוב ב'שם החייב' את השם של בעלי, וב'מספר זהות' כתוב  התעודת זהות שלי (לא יודעת מאיפה היה לו את זה).

    לבקשה מצורפת אישור מהעו"ד שפתח את התיק, לוודא במרשם האוכלוסין את השם המדוייק של החייב, וכך נוצרה פתיחת תיק על שם מישהו ששמו וזהותו אינם מופיעים כלל על השיק.

    השאלה היא 1) אם יש אפשרות לסגור את התיק, 2) לקבל חזרה את הכספים שכבר שילמתי. 3) לקבל חזרה את ההפסדים שנגרמו לי כתוצאה מעיקול החשבון בנק שלי וכו'. 4) לקבל פיצויים.

    תודה רבה!

    • כיצד ניתן לסגור תיק שנפתח נגד חייב בטעות?
      עו"ד נילי רובינוב | 05/03/2020 17:29

      שלום וברכה, ככל ותיק ההוצאה לפועל נפתח נגדך בטעות ואינך חתומה על השיק/שטר עליך להגיש התנגדות ולטעון את כל טענותיך. ככל ושילמת תשלומים ו/או הוטלו עליך הגבלות או ננקטו נגדך פעולות לגביית החוב שאינך חבה בו עליך להגיש בקשה לתיק ההוצאה לפועל.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטת רגל והוצאה לפועל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com