מכירת בית בזמן רישום בית משותף

  • קובץ מצורף מכירת בית בזמן רישום בית משותף
    אורן | 25/02/2020 16:48

    שלום רב,

    לפני כשלושה חודשים התחלנו בתהליך מכירת בית דו משפחתי. מס' שבועות לאחר מכן קיבלנו הודעה מרמ"י לביצוע רישום צו בית משותף. פנינו לרמ"י כדי לבקש אישור לבצע העברת זכויות למרות קבלת ההודעה. הנוהל ברמ"י הוא הקפאה מוחלטת עד לסיום הרישו בטאבו, אך בכל זאת קיבלנו תשובה מפניות הציבור שיאשרו את העברת הזכויות (מצורף נוסח התגובה). הבעיה היא שבגוף המייל כתוב שהמייל אינו מחייב, ולכן הקונים שלנו חוששים. עו"ד של הקונים ניגשה לרמ"י ולא הסכימו לתת לה התחייבות בכתב למרות התשובה שענו במייל. שאלותיי:

    1. איך אפשר להיות בטוחים שתשובת פניות הציבור של רמ"י במייל אכן תכובד ויהיה ניתן להעביר זכויות כפי שרשמו?

    2. האם אישור זה (בהנחה שיכובד) מאפשר לרוכשים לקבל מרמ"י כתב התחייבות למשכנתא עבור הבנק שלהם?

    בברכה,

    אורן