זכויות עובדת בהריון ולאחר לידה

  • זכויות בחופשת לידה
    B | 24/02/2020 19:53

    שלום,

    הפרטים היבשים:
    * התחלתי לעבוד אצל המעסיק בחודש מאי 2019 ומספר שבועות לאחר מכן גיליתי שאני בהריון.

    *ילדתי באמצע ינואר 2020.

    * מהשבוע האחרון של דצמבר ועד הלידה הייתי בחופשת מחלה אשר חלק גדול ממנה באשפוז, קיבלתי אישור מחלה.

    *ימי המחלה שלי נוצלו במלואם בחודש דצמבר 2019.

    שאלות:
    1. מה הדין לגבי תשלום תנאים סוציאליים - פנסיה וקרן השתלמות לפי ותק זה? המעסיק אמר לי שבגלל שלא עבדתי בחברה חצי שנה לפחות לפני הכניסה להריון אינני זכאית לקבל אותם.

    2. המעסיק דיווח לביטוח לאומי שעבדתי עד 31/12/19 ולא עד מועד הלידה וטען כי לפי החוק אינו יכול לפדות ימי חופשה בגין תקופה זו, האם כך הדבר?

    3. האם מאחר וימי המחלה שלי נוצלו, יש דרך לקבל עבורם תשלום?

    4. במידה ואאריך את חופשת הלידה מעבר ל 15 שבועות. האם חודשיים הגנה מפיטורין וארבע חודשים שעת הורות תקפים ממועד החזרה לעבודה או מתום 15 השבועות?

     תודה רבה

    • זכויות עובדת בהריון ולאחר לידה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 25/02/2020 13:43

      בוקר אור, אנסה להשיב כל שאלותייך לפי הסדר:

      1. פנסיה וקרן השתלמות: לגבי פנסיה במידה והייתה לך קופה פעילה לפני עבודתך אצל המעסיק הנוכחי - את זכאי לפנסיה החל מיומך הראשון. במידה ולא- את זכאית לפנסיה לאחר וותק של חצי שנה במקום עבודתך. וזאת גם בעת חופשת הלידה.

      לגבי קרן השתלמות - לעובד אין זכאות לקבל קרן השתלמות אלא באם חל עליך צו הרחבה או הסכם קיבוצי.

      2. עליך לפנות לביטוח לאומי ולבדוק את הדווח. ימי מחלה כלולים בוותק וגם תקופת חופשת הלידה.

      ועבור הימים בהם קיבלת אישורי מחלה - על המעסיק לשלם לך עליהם ע"פ הדין - יום ראשון ללא תשלום, יום שני ולשלישי 50% והיום הרביעי ואילך 100%. פדיון חופשה - ניתן לעשות רק בעת סיום יחסי העבודה ולא לפני.

      3. בגלל שלא היה לך וותק של שנה עד הלידה את זכאית רק לחופשת לידה של 15 שבועות. את מוגנת מפני פיטורים בתקופה זו ובתקופה של 60 חודשים לאחריה ועל זה תוסיפי עוד 30 ימים של הודעה מוקדמת.

      4. לגבי שעת הורות -  את בהחלט זכאית לכך במידה ואת עובדת במשרה שהיקפה לפחות 174 שעות בחודש, או במשרה מלאה,   במשך 4 חודשים מתום חופשת הלידה

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com