תוספת

  • נזק בתקרה עקב נזילה
    טליה | 24/02/2020 17:39

    ברשותי דירה בקומה 3 מתוך 4 קומות בבניין רכבת בעל כניסות רבות.

    בקיץ ראיתי בתקרה, במטבח ובמסדרון,כתמי נזילה שלא הוחמרו לאחר מכן.

    בתחילת החורף, הדיירת שגרה אז דיווחה לי שחלה החמרה.

    כתמי הנזילה הופיעו גם בסלון והתפשטו.

    פניתי לבעל הדירה מעל. הוא הזמין את הביטוח שלו,

    שבדק עם מצלמה תרמית ולא מצא שיש אצלו בעייה.

    בינתיים, הנזילה אצלי התייבשה.

    אצל בעל הדירה למעלה גם היתה נזילה מהגג, אבל לאחר הנזילה שלי.

    אם זה לא ברור, כתמי הנזילה אצלי החלו להתייבש לפני שהיתה נזילה מהגג

    אצל בעל הדירה מעלי, שאגב רוצה תשלום על איטום הגג,

    אבל לא המציא לי חשבונית.

    בעל הדירה למעלה הזמין שוב את הביטוח שלו,

    שבדק עוד פעמיים ולא מצא בעייה בצנרת שלו.

    בינתיים התחלפו דיירים.

    הזוג החדש לוחץ על תיקון התקרה, שכן זה לא אסתטי.

    מה עושים?

    • תוספת
      טליה | 24/02/2020 17:47

      שכחתי להוסיף שהאינסטלטורים של הביטוח שהיו אתמול אצל בעל הדירה מעלי

      סבורים שכנראה הבעייה היא מהגג.

      שוב, אני קומה שלישית מתוך 4 וכתמי הנזילה הם בתקרה שלי, גם במטבח, גם בסלון וגם במסדרון,

      כלומר, בשטח די נרחב.

      וגם מדובר בבניין רכבת בעל כניסות רבות.

    • נזקי נזילה בדירה
      עו"ד גיל קראוס | 27/02/2020 15:31

      צהריים טובים,

      צריך לאתר את מקור הנזילה כדי לדעת מול מי להתמודד וממי לבקש את התיקון. נסה להביא בעל מקצוע מטעמך שיאתר את הבעיה ולאחר מכן תוכל לפנות בדרישה לתיקון לגורם הרלוונטי. אם זה מגיע מדירה ספציפית אז לבעל הדירה ואם זה מגיע מגג הבניין אז לוועד הבית.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • תודה ושלוש שאלות
        טליה | 28/02/2020 01:10

        תודה.

        א. הבעייה שעושה רושם שהנזילה כבר התייבשה, אז לא ניתן כעת לאתר את מקורה.

        אז, אם אני מבינה נכון, בעצם אני צריכה לשאת בהוצאות התיקון?

        ב. יתכן מצב שהנזילה תחזור. בקיץ הרי, כבר ראיתי סימנים. לא היתה החמרה ובחורף שוב.

        עלות בדיקה של איתור נזילה היא די יקרה.

        האם אוכל לדרוש לאחר מכן את הכסף מבעל הבית של הדירה שהיא המקור או מוועד הבית?

        ג. האם אוכל לקבל החזר גם על תיקון שאני מבצעת עכשיו מבעל הבית של דירה שהיא המקור או מוועד הבית כשאגלה מי המקור אם הנזילה תחזור?