הזמנת עד

  • זימון עדים
    ניבר | 22/02/2020 17:34

    שלום,

    ברצוני להזמין אדם למתן עדות בבית משפט.

    הוא לא מעוניין בכך , הנתבעת והוא נמצאים באותה סביבה עסקית.

    האם מומלץ להזמין אותו בכל זאת , בניגוד לרצונו?

    בברכה,

    ניבר

    • הזמנת עד
      עו"ד שי בייזר | 05/03/2020 09:10

      שלום רב,

      זו שאלה מורכבת ולא פשוטה כלל.

      כעיקרון - עד חייב להעיד אמת.

      לכן, אם העדות של העד תסייע לחזק את גרסתך, אז כמובן שכדאי להזמין.

      עולה השאלה - עד כמה הוא יכול לסייע לחזק את גרסתך ומנגד עד כמה הוא יכול לפגוע בה.

      מצד שני, אני מבין שאתה חושש שהוא אולי לא יגיד את האמת או שהצד השני ישפיע עליו.

      כאשר אתה מזמין עד (שיעיד מטעמך) אסור לצד השני ליצור איתו קשר. כמובן שאסור לו להנחות או להשפיע עליו איך להעיד.

      כדי לקבל החלטה צריך כמובן להכיר את נסיבות המקרה הספיציפי.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      שי בייזר, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בתי משפט

      שד' רוטשילד 134, ת"א
      טל': 03-5600602; מייל: shay@beiser-law.co.il

      • עו"ד שי שלום תודה על התייחסותך רשמת
        ניבר | 05/03/2020 21:27

        שלצד השני אסור  להשפיע על העד שאני מזמינה.

        אני מעוניינת ליצור קשר עם העד הנ"ל כדי לדעת מה בכוונתו להגיד בדיון כדי שלא יהיו לי הפתעות.

        האם יש בעיה עם זה?

        בתודה ובברכה,

        ניבר

        • הזמנת עד
          עו"ד שי בייזר | 08/03/2020 12:42

          שלום רב,

          אין מניעה שתיפגשי, לפני הדיון,  עם העד ותשמעי ממנו את גרסתו לעניין.

          ייתכן ובעקבות הפגישה שלכם את תחליטי שאת לא רוצה להזמין אותו לעדות, וגם זה בסדר.

          מקווה שהייתי לך לעזר,

          שי בייזר, עו"ד ונוטריון
          מנהל פורום בתי משפט

          שד' רוטשילד 134, ת"א
          טל': 03-5600602; מייל: shay@beiser-law.co.il