שני משקיעים הרוצים שההשקה תירשם ע"ש אחד מהם

  • השקעה משותפת בפרויקט נדלני בחול
    שאול | 20/02/2020 16:04

    שלום רב,

    גיסי ואני מעונינים להשקיע ביחד בפרויקט נדלני בחול.

    בעל החברה דורש שרק אחד מאיתנו יהיה חתום על החוזה מולו,

    מה הדרך הטובה ביותר לנהל את ההשקעה הזו שנינו ביחד כך שעל החוזה מול החברה רק אני חתום ?

    כלומר, למשל גיסי יעביר אלי את חלקו, אני אתנהל מול החברה ואעביר לגיסי חצי מהרווחים. איך מנהלים את רישום המס במקרה כזה?

    תודה רבה!

    • שני משקיעים הרוצים שההשקה תירשם ע"ש אחד מהם
      יוסי קורן, עו"ד ו- רו"ח | 25/02/2020 06:41

      שאול שלום,
      המיגבלה של בעל החברה עלולה ליצור לשניכם בעיה, שהרי שהכל טוב, הכל טוב,

      ומה קורה שלא ? זה מההיבט החוזי-אישי.
      יש גם היבט מיסויי, "בעל הנכס הוא בעל הפרי", ואז צריך להסביר שז  לא בדיוק כמו שזה נרשם.
      אם אין מנוס, תצטרכו לערוך חוזה טוב ביניכם, ולקוות לטוב.
      יתכן שיש עוד דרך/ים אך לשם כך מציע להיפגש עם עו"ד.

      בהצלחה.

      בברכה,

      יוסי קורן, עו"ד ורו"ח
      מנהל פורום דיני מיסים

      כינור 14, ראש העין
      נייד: 054-3134250; מייל: yossi.koren.adv.cpa@gmail.com שאול שלום,