הסכמנו בע"פ על חלוקה של החגים, האם זה מחייב?

  • חלוקה בחגים
    נירה | 20/02/2020 12:50

    שלום
    יש לנו הסדרי ראיה של הרווחה בחגים
    הסכם מאוד נוקשה .
    בנוסף יש תיק רכושי פתוח עדיין...
    כבר יום לפני החג האב או האם מקבל את הילדים ואז רצפים ארוכים
    אני והגרוש כבר שנתיים לא מתנהלים לפי הסכם זה(למרות שהגרוש תמיד מאיים שנעבור להסכם זה)

    לאחרונה בחג האחרון הדרוש איים שנעבור להסכם  הרווחהל...ברגע שקלט שלאלטובתו ביקש שנסתדר אני החלפתי איתו כדי שכן יוכל לראות את הילדים ואז אמרתי לו שנסכם שההסכם לא טוב לנו ודלא מסתמך עליו
    הוא אמר אשלח לו לוח חדש עם התחשביות כמובן שכל עשיתי ולאחרונה ביקשתי שוב ושוב שיאשר
    אמר לי כל הזמן שהוא עסוק ולא יצא
    ובנוסף אמר לי שבפורים הקרוב לא תיהיה בעיה כל אחד בימים שלו
    אתמול שלח הודעות איומים שהוא רוצה שנתנהל לפי לוח הרווחה (כי כמובן זה לא לטובתי)
    איים במשטרה וכו
    אמר שזכותו לא להתחשב בי ושאם צריך יזמין משטרה
    מה האפשריות שיש לי
    מיותר לציין שלהסתדר זו לא אופציה (בתקופה של נקמנות...)
    האם ניתן להסתמך על כך שסיכמנו על פורים שכל אחד בימים שלו?

    • הסכמנו בע"פ על חלוקה של החגים, האם זה מחייב?
      עו"ד רוית טוב-לי | 27/02/2020 13:16

      נירה, שלום,

      לצערי אם האב חזר בו מההסכמות בע"פ יש להיצמד לפסק הדין, שאחרת הוא יכול לערב את משטרת ישראל.

      את יכולה להגיש לבית המשפט תביעה "לפתוח" את סדרי הראיה, ולטעון במסגרתה שהיתה בפועל הסכמה שונה. זה כרוך בזמן ועלויות, אבל אם לא ניתן להגיע להסכמות אז אין ברירה.

      להבא השתדלי שכל התקשורת עם האב תהיה בכתב, ואז יהיה לו יותר קשה להתנער מכך.

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il