נגיף הקורונה – האם אקבל משכורת עבור ימי הבידוד?

  • אני בבידוד בגלל הקורונה - מה עם העבודה והמשכורת
    גיל | 20/02/2020 10:14

    אני בחופשה במזרח הרחוק ואמור לחזור ארצה בסוף השבוע. הבנתי שעלי להשאר בבידוד בבית ולא ללכת לעבודה. לא נשארו לי ימי חופשה שאני יכול לנצל. האם אקבל משכורת עבור ימי הבידוד? האם מותר לי לעבוד מהבית? מותר למעסיק שלי לפטר אותי בגלל שאינני חוזר ישר לעבודה?

    • קובץ מצורף נגיף הקורונה – האם אקבל משכורת עבור ימי הבידוד?
      עו"ד לילך אקרמן | 20/02/2020 11:08

      שלום רב,

      קודם כל מאחלת רק בריאות.

      במסגרת ההיערכות לנגיף הקורונה ונוכח ההנחיות הקיימות נחקק צו בריאות העם נגיף הקורונה החדש וניתנה תעודת מחלה גורפת אשר במסגרתה העובד לא צריך לפנות לרופא אלא ליתן הצהרה עצמית על כך הוא עומד בדרישות לבידוד ולהציג את ההצהרה הזו למעסיק ביחד עם אסמכתא למועד עזיבת המדינה בגינה הוא חייב בבידוד ( לדוגמא צילום דרכון, כרטיס טיסה וכו'). על העובד לדווח למשרד הבריאות במוקד שהוקם לשם כך על הימצאותו בבידוד ופרטיו.

      אסור!! לפטר עובד בגלל שנדרש להיות בבידוד ואסור לדרוש ממנו או לאפשר לו להגיע לעבודה גם אם העובד מסכים/ מבקש .

      חשוב לשים לב בשלב זה ימי הבידוד מנוכים מימי המחלה של העובד ובהתאמה משולמים כך ( דהיינו אם אין הסכמה אחרת בין העובד למעסיק על היום הראשון לא מקבלים שכר על הימים השני והשלישי 50% ועל היתר שכר מלא ) כאשר אם אין לעובד מספיק ימי מחלה לזכותו המעסיק לא משלם בגין יתרת הימים / מנכה מהשכר באם מדובר בעובד חודשי.- נושא זה נמצא בדיונים כאשר הכוונה היא להוסיף לעובד שהיה בבידוד 14 ימים לימי המחלה הצבורים שלו כך שימים אלה לא יהיו ע"ח ימי המחלה הרגילים אך בשלב זה טרם פורסם צו הקובע זאת ולכן כאמור ימים אלה נחשבים ע"ח ימי המחלה לכל דבר ועניין.
      להנחיות הרלוונטיות לחצו כאן.

      בעצם תקופת הבידוד היא חלק מימי המחלה של העובד והעובד זכאי לתשלום בגינה.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il