האם הליך משפטי יכול להוות פרסום לשון הרע?

  • תביעה על גזענות
    שחר | 19/02/2020 14:05

    שלום רב.
    אני מרצה בקורס פרטי של 5 תלמידים.
    אחת התלמידים בגיר ואמא שלו תבעה אותנו בתביעה על כך שבנה היחיד שלומד עם ערבים ומרגישה אי נוחות שהם מדברים משפה ערבית והוא שונה ורשמה עקב המצב הביטחוני רוצה לבטל את הקורס שהתחיל
    יש לציין שהתלמידים דיברו עברית בלבד.
    והאם התלמידים יוכלים לתבוע את האמא על גזענות ופגישה בשם הטוב שלהם ?
    כי עצם זה שהיא אומרת עקב מצ ביטחוני למה הם מחבלים הם תושבי ישראל בעלי תעודת זהות כחולה

    • האם הליך משפטי יכול להוות פרסום לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 20/02/2020 14:54

      שחר שלום,

      לאור האמור בפנייתך נראה כי לא ניתן לתבוע את האימא, ולו נוכח העובדה כי טענותיה הועלו במסגרת תביעה משפטית ולא במסגרת אחרת.

      כעיקרון, תוכן בהליך משפטי מוגן מפני תביעות לשון הרע.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

      • המשך לשאלה
        שחר | 20/02/2020 21:37

        ואם התלמידים שמעו את ההקלטה שהיא התקשרה אלינו ואמרה למה בני לומד עם ערבים.
        האם יש עלילה לתביעה ? שיחה מוקלטת

        • מענה
          עו"ד אורי שורר | 26/02/2020 14:03

          פה עולים עניינים אחרים שיש להתייחס אליהם - ראשית עולה כי דברי האם נאמרו שלא רק במסגרת כתב התביעה. שנית, למי האמא התקשרה ועם מי היא דיברה ? מי הקליט את השיחה ? מי השמיע את השיחה לתלמידים? האם השיחה נערכה לאחר הגשת התביעה או לאחריה?

          כעיקרון, ככל שהשיחה נעשתה לפני אמנם ניתן לפרש את תוכנה כלשון הרע אך יש לתת את הדעת להבנה של האמא בדבר הסכנות כפי שהיא תופסת את המציאות. הכוונה היא שהאמא סבורה באמת ובתמים כי בנה מצוי בסכנה והדבר יכול להוות הגנה מפני תביעת לשון הרע.

          בברכה,

          אורי שורר, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע

          יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
          טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il