את מי תובעים כשאין רוב מינימלי דרוש

  • יזם שיצא מהתמונה
    אלרון | 16/02/2020 17:53

    תודה ! האם במידה והיזם יצא מהתמונה בשל העובדה שאין לו את הרוב הדרוש על פי החוזה, לאלה שחתמו קמה עילת תביעה בסכום השווה להפרש בין שווי הדירות הקיימות לשווי הדירות החדשות ונזקים נוספים (וזאת לפני שקיבלו היתר) ?

    • את מי תובעים כשאין רוב מינימלי דרוש
      עו"ד אריה בדנר | 19/02/2020 13:21

      אלרון שלום,

      התשובה לשאלתך היא לא. עילת התביעה לאכיפה או לפיצוי, כנגד דיירים סרבניים, קמה רק לאחר שההסכם נחתם על ידי הרוב המינימלי הדרוש (מה שלא מתקיים במקרה שבפנינו) ולאחר שניתן היתר בתנאים (מה שממילא אינו מתקיים בענייננו).

      במידה ואמנם קיימת היתכנות לפרויקט בבניין בו אתם גרים, דרך המלך היא לבחון האם ואיך ניתן להגיע להסכמות ולפרויקט בבניין בו אתם מתגוררים. זאת אני מציע לעשות בקיום שיחה בין בעלי הדירות בבניין, בחירת נציגות חדשה ומתאימה לנסיבות, בחירת עורך דין שייצג אתכם נאמנה לאורך כל הדרך והכל תוך ידיעה והבנה שיש להתגבר על המכשול שנתקלתם בו כעת שעה שלא הצלחתם להגיע לרוב המינימלי הדרוש.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il