עשיתי קורסים לנהיגה (מונעת)נכונה-הנקודות מתבטלות?

  • דוח אחרי 2 נהיגות מונעות
    גדי | 18/02/2020 13:23

    היי
    אחרי שקיבלתי 3 דוחות מהירות (סה"כ 28 נק') שכבר הספיקו להכניס אותי ל2 קורסים של נהיגה מונעת (בסיסי ומתקדם), קיבלתי עוד דו"ח מהירות.

    אמר לי המרצה שכאילו הקורס השני "מבטל" את ספירת הנק' בזמנו, הם עדיין נשארות במערכת עד ל4 שנים מיום העבירה.
    אחרי שקיבלתי את הדוח הרביעי, השאלה שלי האם שברגע שאני אשלם אותו ואכנס ל38 נק', אני אכנס לפסילה של 3 חודשים כחוק? או שהנהיגה מונעת הקנתה לי ספירה מחדש של קולות?

    תודה רבה.

    • עשיתי קורסים לנהיגה (מונעת)נכונה-הנקודות מתבטלות?
      עו"ד אורית כהן | 18/02/2020 15:54

      גדי שלום,

      צר לי לאכזבך אך הקורסים שעשית לא מבטלים את הנקודות אלא בחלוף הזמן הקבוע בחוק. זאת אומרת שכיוון שצברת 28 נקודות עליך להמתין 4 שנים למחיקת הנקודות ,בכפוף לכך שעשית את הקורסים לנהיגה מונעת. רק כששני התנאים מתקיימים, דהיינו חלף הזמן ועשית את הקורסים, תתבטלנה הנקודות. במקרה שלך כיוון שצברת נקודות נוספות במהלך 4 השנים הרי שלא תמחקנה הנקודות והן מצטברות ל-28 סה"כ 38.מרגע שצברת 36 נקודות אתה נדרש לשני אמצעי תיקון נוספים לקורסים, והם: שלילה מנהלית בת 3 חודשים וכן מבחן עיוני(תאוריה).

      ממליצה לך בחום להיוועץ כבר בעורך דין,בכל מקרה אל תשלם ובקש בתוך תקופת 90 הימים(מרגע קבלת הדו"ח לידיך)  להישפט, עורך דין מומחה לדיני תעבורה יוכל במקרים רבים להשיג הסדר טיעון נוח בו עשויות הנקודות להימחק.

      מקווה שענית לך בכל שאלה נוספת אני כאן.

      בברכה,

      אורית כהן, עו"ד
      נחלת יצחק 8, תל אביב
      טל': 03-6999783 ; מייל: orit@theofficelaws.com