מס רכישה דירה ושליש

  • מס רכישה דירה ושליש
    אתי | 14/02/2020 09:01

    שאלה בבקשה,
    יש לנו דירת מגורים גדולה ודירה צנועה נוספת  שקנינו להשקעה .
    יש לי 2 בנות בגירות.
    אם ארשום את הדירה להשקעה שליש לי ושליש כל בת.
    1. אם אחליף את דירת המגורים למרווחת יותר אשלם עליה מס רכישה כמו על דירה שנייה?
    2. האם בנותיי כשירצו לקנות דירה יצטרכו לשלם יותר מיסים בגלל שליש הדירה שברשותן?
    .שאלה מורכבת יותר:
    3. אם במשוואה יש ברשותי גם חצי דירה מירושה,(דירת מגורים, שליש השקעה, חצי ירושה)
    האם זה ישפיע על מס הרכישה כשאשדרג את דירת המגורים?

    • מס רכישה דירה ושליש
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 16/02/2020 15:00

      שלם אתי,

      בראשית דברי אציין, כי לפני ביצוע עסקאות כמתואר בשאלתך כדאי לקבל יעוץ משפטי פרטני.

      בהעברת הדירה במתנה לבנותיך תוכלי לקבל פטור ממס שבח ובנותיך ישלמו 1/3 ממס הרכישה שהיו משלמות לו רכשו את הדירה.

      אם ברשותך דירה ו -1/3 ואת רוכשת דירה שתשמש תחליף לדירה הקיימת תוכלי לקבל מדרגות מס רכישה מוטבות של דירה יחידה.

      אם כל אחת מהבנות תרכוש דירה אחרת, 1/3 הדירה לא יחשב כדירה לצורך בחינת זכאותן למדרגות מס רכישה מוטבות.

      אם ברשותך גם1/2 דירת ירושה שאיננה באותו בנין כמו הדירה להשקעה גם היא לא תחשב לצורך קבלת הפטור.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

    • הבהרה לגבי גילאי הילדים
      עדיאל | 18/02/2020 15:23

      האם הילדים חיבים להיות בגירים כידי לבצע המהלך הזה ??

      קרי ע"מ להעביר על שמם שליש דירה האם הם חייבים להיות מעל גיל 18 ?