זכות יוצרים ביצירת מחול

  • צילום מופע מחול
    יורם הצלם | 17/02/2020 14:21

    שלום, כצלם אמנותי צילמתי מופע מחול בגישה מיוחדת. האם יש לי זכויות מלאות על התמונות או לרקדנים, שגם הם כמובן אמנים? - תודה.

    • זכות יוצרים ביצירת מחול
      עו"ד אפי אהרונוב | 23/02/2020 20:53

      שלום רב,

      מצד זכות היוצרים הרי שיצירת מחול היא יצירה דרמטית המוגנת בזכות היוצרים (ששייכת ליוצר היצירה) ובלבד שהיא עברה "קיבוע". צילום היצירה מקבע אותה, למעשה.

      במקביל, יתכן ויש זכות יוצרים גם למצלם היצירה (זכות נפרדת מיצירת המחול או זכות נגזרת ממנה),ככל שהצילום נעשה בהסכמת יוצר יצירת המחול (אם אין הסכמה של יוצר יצירת המחול הרי שהזכות הזו אינו מקנה לצלם זכות שימוש ביצירת המחול עצמה, כלומר גם בסרט המתעד אותה).

      לרקדנים עצמם - כמי שלא יצרו את היצירה אין זכות יוצרים ביצירת המחול ואולם ככל שהצלם יעשה בצילום שימוש לא מורשה הרי שהוא עשוי להיות חשוף , בנסיבות מסוימות, לתביעה בגין פגיעה בפרטיות (שימוש בתמונתו של אחר לצורך הפקת רווח).

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il

      • תודה רבה
        יורם הצלם | 25/02/2020 23:13

        תודה רבה על התשובה הרצינית והמעניינת. אהיה בקשר אם אצטרך ייעוץ יותר ספציפי.