מה הוא מסמך נונשופ

  • פינוי בינוי
    יניב | 16/02/2020 21:51

    באזור מגורי יש פרויקט פינוי בינוי, הריסת ארבעה בניינים והקמת שני מגדלים, היזם מעוניין שנחתום על התחייבות למשך שנה לא ליצור קשר עם יזם אחר, האם זה סביר? תודה.

    • מה הוא מסמך נונשופ
      עו"ד אריה בדנר | 19/02/2020 13:33

      יניב שלום,

      משאלתך אני מבין שהתבקשתם לחתום על מסמך "non shop", לתקופה של שנה, מבלי שמוצעת לכם הצעה כלשהי ו/או מבלי שאותו יזם מבקש את אותו פרק זמן לצורך בדיקת היתכנות. כך או כך, מדובר בתקופה ארוכה ובלתי סבירה. לכן -  תשובתי לך היא שאין לחתום על מסמך זה.

      ואשלים התשובה -  באם אתם מעוניינים בפרויקט, השלב הראשון (לפני חתימה על כל מסמך ליזם זה או אחר) הוא לכנס את בעלי הדירות, לקבל החלטה עקרונית שמעוניינים בפרויקט, למנות נציגות, אשר תוסמך להתקשר עם עורך דין שייצג את בעלי הדירות (כמובן, כמקובל בתחום, ללא השתת חיובים כלשהם על בעלי הדירות), הנציגות (שתוסמך לכך מראש) תבחן ותתקשר עם עורך דין כאמור, ואז הנציגות - בסיוע עורך הדין -  תבחן הצעות מיזמים שונים, תתקבל החלטה להיכנס למו"מ עם יזם כלשהו, לגבש הסכם לחתימה, כדי להביאו בפני בעלי הדירות. זוהי דרך המלך וטובה שעה אחת קודם.

      מקווה שהייתי לך לעזר - דרך צלחה,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il