דו"ח עירייה-מתי ניתן לטעון להתיישנות?

  • דוח שנשלח בדואר
    יובל | 16/02/2020 18:41

    שלום,
    לאחרונה קיבלתי דרישת תשלום מעו"ד מטעם העירייה על עבירה שלכאורה בוצעה במאי 2018.
    למיטב זכרוני מעולם לא קיבלתי הודעה על הדוח עד היום.
    ביקשתי מסמכי מסירה ובדואר נרשם כי הפריט נמסר ליעדו בנובמבר 2018.
    כשפניתי לדואר בבקשה לקבל תיעוד של המסירה, למי נמסר, באיזו שעה , תז של המקבל וכו נאמר לי שעברה יותר משנה מאז המסירה ולכן לא יכולים לתת מידע.

    האם יש עילא לטעון כי לא קיבלתי את הודעת הקנס? ואם כן מה עלי לעשות כדי לטעון זאת?

    תודה

    • דו"ח עירייה-מתי ניתן לטעון להתיישנות?
      עו"ד אורית כהן | 18/02/2020 16:04

      שלום יובל,

      התביעה היא זו שאמורה להוכיח כי קבלת את הדו"ח במועד ועל כן עליה להמציא אישור מסירה כדין. עפ"י חוק גם "לא נדרש" מהווה מסירה כדין, כך שאם הדו"ח הגיע לכתובתך הרשומה במרשם האוכלוסין, ולא לקחת אותו במועד הרי שהוא נחשב כנמסר לך. אך יש לזכור שהנטל להוכיח כי קבלת את הדו"ח כדין הוא על התביעה ולכן כל עוד לא הראו אישור מסירה כדין, אינך אמור לברר מול דואר ישראל. אם יציגו אישור כזה או אז תוכל לבקש פרטים על אודות המסירה, מי מסר מתי ולמי?

      מקווה שקבלת מענה, בכל שאלה נוספת אני כאן.

      בברכה,

      אורית כהן, עו"ד
      נחלת יצחק 8, תל אביב
      טל': 03-6999783 ; מייל: orit@theofficelaws.com

      • שאלה
        יובל | 18/02/2020 17:01

        תודה אורית, אך לא מדובר בדואר שלא נדרש. לעיריה יש תיעוד מדואר ישרל כי דבר הדואר נמסר ליעדו, איני בטוח אם זה נחשב אישור מסירה.
        אני טוען למעשה כי הדואר שוגה בתיעוד וכי בניגוד לטענתם דבר הדואר לא נמסר או שנמסר לכתובת שגויה ולכן אני מבקש מהדואר את שעת המסירה, מיקום המסירה, תז של המקבל וחתימה
        אך הדואר טוענים כי עברה יותר משנה ולכן לא יכולים לספק את המידע.

        השאלה מה עלי לעשות כעת, האם ניתן לבקש כעת להישפט? (כבר שנה וחצי עברו מתאריך העבירה),
        או האם התיעוד שהדואר נמסר מספיק עבור התביעה כדי לטעון שהדואר התקבל ולכן אין טעם לבקש?
        תודה

        • העירייה טוענת שהדו"ח נמסר לי-כיצד אתגונן מפניה?
          עו"ד אורית כהן | 19/02/2020 03:59

          יובל שלום,

          ישנה חזקה לפיה הרשות פועלת כדין כל עוד לא הוכח ההפך ולכן משהראתה אישור מסירה הרי שהוכיחה כי לכאורה קבלת את הדו"ח והנטל להוכיח כי לא קבלת דבר הדואר עבר אליך. דואר ישראל מחויב לספק תשובות ולכן משפנית אליו והוא ענה כי אינו יכול להמציא את התיעוד המבוקש הרי שהמסירה לא הוכחה ...טענותיך אמורות להיבחן על ידי בית משפט אך נוכח העובדה שחלפה שנה וחצי הרי שלא תוכל להגיש בקשה להישפט, אא"כ תגיש לבית משפט בקשה להארכת מועד ובית משפט ייעתר ויאריך לך את המועד להישפט.

          מקווה שקבלת מענה, בכל שאלה נוספת אני כאן.

          בברכה,

          אורית כהן, עו"ד
          נחלת יצחק 8, תל אביב
          טל': 03-6999783 ; מייל: orit@theofficelaws.com