תביעת מעסיק בגין פגיעה בעבודה

  • תביעת מעסיק ולאחר מכן
    יניב ס | 09/02/2020 23:21

    נפצעתי בתאונת עבודה ונקבעו לי 37 אחוזי נכות קבועים יש לי 2 שאלות בנוגע לתביעה כנגד המעסיק .

    1. האם הוא רשאי לפטר אותי במידה ואני אתבע אותו ?

    2. האם יש דרך לחשב את סכום הפיצויי הצפוי כתוצאה מהפגיעה בעבודה בתביעת נזיקין לאחר ניכויי הכספים שאני אקבל מביטוח לאומי ?

    אני נמצא בדילמה ממש גדולה וחושש לאבד את מקום עבודתי ובנוסף לא לקבל כלום בתביעת הנזיקין
     תודה לכם .

    • תביעת מעסיק בגין פגיעה בעבודה
      עו"ד סימונה גולדמן מימון | 09/02/2020 23:37

      שלום רב, עו"ד העוסק בנזיקין יכול לחשב ולהעריך את גובה הפיצוי המגיע בתיק נזיקין. תשומת ליבך שלא כל תאונת עבודה מקימה זכות לפיצוי בתביעות חבות המעבידים, אלא. רק במקום שבו ניתן להוכיח רשלנות של המעסיק ו/או שהפר חובה חקוקה.

      בברכה,

      סימונה מימון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      יצחק בן צבי 10, באר שבע
      טלפון: 08-9109910 ; מייל: simona@sgm-law.co.il

      • תודה ושאלה נוספת
        יניב | 10/02/2020 13:09

        יש רשלנות של המעביד.

        מה לגביי השאלה הנוספת ? האם הוא רשאי לפטר אותי במידה ואני תובע ?

        • פיטורים בשל תביעת מעסיק
          עו"ד סימונה גולדמן מימון | 12/02/2020 16:21

          שלום רב,

          אם המעסיק "נבון" הוא יכול למצוא עילת פיטורין אחרת....
          תוכל להתייעץ בעניין פיטורים בפורום דיני עבודה.

          בהצלחה!

          בברכה,

          סימונה מימון, עו"ד
          מנהלת פורום דיני נזיקין

          יצחק בן צבי 10, באר שבע
          טלפון: 08-9109910 ; מייל: simona@sgm-law.co.il