תשלום מס הכנסה

  • קיזוז מס הכנסה לא מוצדק בתלוש השכר
    מ.ס | 09/02/2020 18:18

    בס"ד

    שלום חברים יקרים,

    מדובר במעסיק ***שם החברה צונזר על ידי המערכת*** בע"מ

    זו לא הפעם הראשונה של טעות של המעסיק,
    אך זו הכי קריטית והפוגעת והעושקת ביותר!!!

    1. אשתי החלה לעבוד אצל המעסיק ******* בע"מ בתאריך 1.1.2019 והיא בחופשת לידה ומקבלת דמי לידה החל מתאריך 30.10.2019 ועד 12.2.2020.

    2. קיבלנו תלוש ינואר 2020 בתאריך 6.1.2020 ובו תשלום עבור דמי הבראה שהגיעו בחסדי ה' אחרי שנה של עבודה אצל המעסיק, בהפתעה גמורה. דמי ההבראה הם התשלום היחיד בתלוש שכן אני בחופשת לידה בתשלום דמי לידה!

    3. מתוך דמי ההבראה קוזזו כל הפרשות הפנסיה שאשתי הייתה אמורה לשלם בחודשים נובמבר דצמבר 2019 והמעסיק שילם לאשתי כחוק עד חזרתה לעבודה, שזה בסדר אם כי מעצבן (תחכה שהעבודת תשוב לעבודה באמת ואז תיקח את הכסף מהמשכורת ולא מדמי ההבראה!).

    4. לפתע אנו רואים קיזוז *מס הכנסה* בסך 663 ש"ח וקיבלנו שוק של החיים! מס הכנסה? אנחנו? עם 8.75 נ' זיכוי? גרים בנהריה 8 שנים ומעולם לא שילמנו מס הכנסה בשום תלוש מעולם? אז עכשיו על תשלום דמי הבראה מקזזים לנו 663 ₪ מס הכנסה?

    5. איך המעסיק מקזז מס הכנסה אם יש לאשתי 8.75 נקודות זיכוי במשך שנה שלפתע בתלוש זה נעלמו ומשבצת נקודות הזיכוי נותרה ריקה?

    6. מה אנו אמורים להגיד למעסיק כדי שיתקן את הטירוף הזה?! אנו גרים בנהריה ועל משכורת של 10 אלף לא לוקחים מס הכנסה! אז על 1,500 ₪ דמי הבראה? ועוד 633 ₪? זה טירוף!

    7. גם אם נקבל את הכסף בתלוש הבא ביטוח לאומי יקזז לנו חלק ממנו מגמלת האבטלה או הבטחת הכנסה ואז נוצר מצב שהפסדנו מאות שקלים! הביטוח לאומי יטען שזו הכנסה.

    8. תגובת המעסיק החצוף צפויה והוא מנפנף, לדבריו: "ככה זה!" וכשאשתי תחזור לעבודה (בתאריך 1.8.2020) היא תקבל את הכסף בחזרה! משמע תשובה מפגרת לחלוטין.

    א. האם זה חוקי? על פי חוקי התורה וקצת מוסריות ברור לכולנו - שלא! כתוב מפורש בתורת משה:
    לֹא תַעֲשֹׁק אֶת רֵעֲךָ וְלֹא תִגְזֹל לֹא תָלִין פְּעֻלַּת שָׂכִיר אִתְּךָ עַד בֹּקֶר. (ויקרא יט, יג)
    בְּיוֹמוֹ תִתֵּן שְׂכָרוֹ וְלֹא תָבוֹא עָלָיו הַשֶּׁמֶשׁ כִּי עָנִי הוּא וְאֵלָיו הוּא נֹשֵׂא אֶת נַפְשׁוֹ וְלֹא יִקְרָא עָלֶיךָ אֶל יְהוָה וְהָיָה בְךָ חֵטְא. (דברים כד, טו)
    אז ברור לנו שזה לא מעניין את המעסיק וגם המוסר לא אז מה חוקי המדינה אומרים בעניין?
    ב. מדוע שלא תקבל אשתי את דמי ההבראה שלה?! מספיק קוצצו דמי הפנסיה ועכשיו גם מס הכנסה שקרי ולא נשאר לה כלום מדמי ההבראה!
    ג. מדוע שאשתי תשלם 663 ₪ מיסים שהיא לא חייבת בהם?!
    ד. ואם תחליט שלא לחזור לעבודה אז הלך הכסף?

    נודה לכם על הסיוע בנושא,
    איך *דורשים* מהמעסיק לתקן את התלוש?!
    איך דורשים את דמי ההבראה ובמילים אחרות זיכוי כספי על החיוב, העושק! בסך 663 ₪ שלקחו מאתנו?

    בתפילה לישועת ה' ושהטירוף הזה יעבור מהר יחד עם כל העושקים בעולם!

    מצ"ב תלוש השכר!

    • תשלום מס הכנסה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 11/02/2020 11:13

      בוקר אור,

      אני סבורה כי המעסיק מעביר את הנתונים לגבי השכר/כיבים אחרים שמגיעים לאשתך, מכח היותה עובדת, לרו"ח שמכין את התלושים. לכן, ראשית, מציעה כי תבדוק את התלוש, שכל הנקודות זיכוי מעודכנות בו, ושנית, הינך יכול לבקש לפנות רו"ח לשם בירור או תיקון התלוש במידה ונדרש תיקונו.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com