מס שבח במכירת דירה

  • מס שבח
    רני חוטוב | 09/02/2020 14:38

    שלום,
    שאלה לגבי מס שבח:
    מכרתי דירה לפני כ 7 חודשים לערך ורכשתי דירה חדשה מקבלן ובה ערכתי שינויים ותוספות.
    לאור מצב כלכלי אליו נקלעתי אני רוצה למכור את הדירה החדשה כלומר לא תהיה בבעלותי דירה ובנתיים אגור בשכירות עד שאמצא נכס מתאים.
    האם אני צריך לשלם מס שבח או היטל השבחה בעת מכירת הדירה?
    יש לציין שעלות השינויים בדירה החדשה עלו כ85000 ש"ח.
    תודה רבה.

    • מס שבח במכירת דירה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 09/02/2020 16:19

      שלום רני,

      לא ברור אם הדירה שרכשת כבר הושלמה, אבל גם אם כן, על פי נתוני השאלה לא תהיה זכאי לפטור ממס שבח.

      המס מוטל על הרווח (מחיר מכירה פחות מחיר עלות) וניתן להכיר בהוצאות שהוצאו בגין תוספות בניה, כמו גם בהוצאות נוספות, כגון מס רכישה, שכ"ט עו"ד ברכישה ובמכירה, דמי תיווך ככל ששולמו לצורך הפחתת המס.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com