שימוש בציטוטים

  • ציטוטים
    נטע | 09/02/2020 09:09

    אני רוצה לשווק מגנטים עם תמונות שלי עליהם משפט יפה על החיים -רוב המשפטים לקוחים מהאינטרנט- חלקם כתוב מי כתב אותם חלקם לא ידוע רציתי לדעת :
    1. אם אני צריכה לכתוב מי זה או אם האיש הזה מת גם צריך לכתוב?
     2. אם אני משנה קצת את המשפט זה עדיין בעיה?
     3. אם זה נאמר בשפה אחרת ואני מתרגמת את זה לעיברית זה גם בעיה?

    תודה רבה!!!

    אשמח אם תוכלו לענות לי. יום טוב

    • שימוש בציטוטים
      עו"ד אפי אהרונוב | 09/02/2020 16:18

      נטע שלום,

      הפורום מיועד למתן מענה לשאלות משפטיות כלליות אך לא ניתן לתת במסגרתו יעוץ משפטי והדרכה - הדבר אינו מקצועי ואף אסור על פי כללי האתיקה. לצורך כך אני ממליץ לך להתייעץ באופן פרטני עם עו"ד הבקיא בתחום, פנים אל פנים ותוך שהלה יחשף למלוא העובדות הרלוונטיות.

      ככלל, גם משפט קצר עשוי להוות יצירה מוגנת בזכות יוצרים וכבר היו דברים מעולם. ככל שמדובר ביצירה מוגנת הרי שיש צורך באישור בעלי הזכויות לשימוש בה. זכות יוצרים היא זכות לעשות שימוש ביצירה אך גם רק בחלק מהותי ממנה, כך שלרוב שינוי כזה או אחר אינו פותר את הבעיה.

      החוק אמנם מתייחס לציטוט מידתי כשימוש הוגן שעשוי להיות מותר, בנסיבות מסוימות, אך כאן לא מדובר במקרה קלאסי של ציטוט אלא בציטוט שהוא מרכז התוצר שבכוונתך להפיק כך שלטעמי גם בחינה מעמיקה של הדברים לא תביא למסקנה כי מדובר בשימוש הוגן.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il