חניית נכים

  • האם ניתן לערער על עצירה בחנית נכים
    נטלי | 08/02/2020 23:35

    נסעתי עם שני ילדי התינוקות , באמצע הדרך הבחנתי כי שניהם נרדמו עם מעילים וכובעים . זה היה יום מעונן (כשיצאנו מהבית היה גשום וקריר בדרך עלתה השמש והתחמם המזג ) . בכל אופן באמצע הדרך כשראיתי שנרדמו והחלו להזיע ולהאדים בפנים עם צוואר שמוט כלפי מטה כאשר הנשימה שלהם חסומה ע"י המעיל מיהרתי לעצור לסדר להם תשינה ולהוריד להם תמעילים . לא מצאתי היכן לעצור החניות היו מלאות ולא רציתי לעצור בכביש כדי לא להפריע לתנועה אז עצרתי בחנית נכים . סידרתי לילדים תצוואר והורדתי להם תשכבות לפתע הפתיע אותי פקח וטען שאני חונה בחניית נכים הסברתי לו תמצב ואת הסטואציה אך בכל זאת נתן לי דוח על סך 1000 שח בלי כל התעניינות או התייחסות לדברי .
    האם יש סיכוי שאוכל לערער לדחיית הקנס או להמר לאזהרה
    תודה

    • חניית נכים
      יעקבי | 09/02/2020 17:18

      שלום נטלי,

      תקנת תעבורה 72 א (16) אוסרת כל עצירה, עמידה וחניה בתחום חניית נכים.

      א. גרסתך לא משכנעת (אפשר שמדובר בגרסה כבושה). הרי יכולת להפעיל את מזגן הרכב על מנת לצנן מעט חלל הרכב.

      ב. אין חוגרים תינוקות בכסאות בטיחות כשהם לבושים במעילים.

      ג. אפשר לפנות למנהל הפיקוח על החניה, להביע צער, חרטה והפנמה של העבירה, ולבקש המרה באזהרה על סמך היות עבירה זו ראשונה ויחידה מסוגה. בהצלחה.