שער טרחה מופרז - מה הדין?

  • שכט מופרז
    טל | 08/02/2020 11:27

    שלום
    רוצה לברר האם יש הגבלה שכט עבור תביעה לאגף השיקום.. (יודנת על הגבלה על תביעות לביטוח לאומי)
    אני תבעתי את אגף השיקום ורק לאחר מכן הגעתי לעורכת דין שהחתימה אותי על שכט מופרז, על כל אחוז 2200 שח ואם אקבל 20 אחוז ומעלה אשלם בנוסף בונוס של 22000 שח וזה בתוספת מעמ כמובן. יש לציין שכבר בפגישה הראשונה שולמו לה 6000 שח וגם על היצוג בוועדה שולמו לה 1000 שח וגם עבור צילום התיק מאגף השיקום שילמתי. יש לציין כי היא לא הכינה את התיק לתביעה, היו לי איתה מספר פגישות אולי 4  סהכ.
    לציין כי היא דורשת סכום של למעלה מ2000 שח עבור כ ל אחוז קבוע לא כולל מעמ כאשר אחוז אחד זה 47 שח.. יוצא שכל הסכום שאקבל עבור שנתיים אחורה ילך אליה ועוד אהיה חייבת לה עוד 3 שנים את כל הגמלה שאקבל ויותר. סהכ 5 שנים. קיבלתי 30 אחוז מאגף השיקום. 30 כפול 2200 פלוס מעמ ועוד בונוס. לא מדובר במאמץ מיוחד שעשתה בתיק, הכל היה מוכן והוגש עוד בטרם הגעתי אליה. יצאתי מתוך הנחה שהיא הוגנת ושאשלם חלק מהפיצוי שאקבל. לא חשבתי שהיא תיקח את כל הפיצוי עבור שנתיים אחורה ועוד אכנס לחוב של 70000 שח.
    ולא אקבל סכום פיצוי גדול וממנו היא תגזור את חלקה, אקבל גמלה של 1400 שח בחודש. אז איך אני אמורה לשלם את זה? והאם זה ראוי תשלום של למעלה מ100000 שח לטיפול בתיק שהיו בו מספר פגישות ויצוג בוועדה, ברור היה לי שאקבל את האחוזים גם בלי עוד אבל רציתי ללכת עם יצוג, ןחשבתי שיהיה הוגן. כרגע אני בבעיה שחתמתי על זכרון דברים שאינו הוגן ומופרז, וגם אין לי איך לשלם לה סכום מטורף כזה. מה אני אמורה לעשות?

    • שער טרחה מופרז - מה הדין?
      עו"ד אדם אשכנזי | 09/02/2020 18:54

      שלום רב,

      חתמת על הסכם שכ"ט עם עורך דין.

      על מה אתה מלין?

      כך או אחרת, אם אתה סבור כי עבודתך לא נעשתה כשורה, זכותך לסרב ולפנות לערכאות.

      מעבר לכך, שאלתך לחלוטין לא ברורה, חתמת, ועכשיו את מתחרט? מה נעשה בתיק?

      לא ממש ברור.

      בהצלחה

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il

      • שכט מופרז
        טל | 09/02/2020 19:28

        חתמתי כי יצאתי מתוך הנחה שעורך הדין יקח חלק  יחסי מהפיצוי .. את התביעה אני הגשתי חודש לפני לבד. עורך הדין נכנס לתיק לאחר הגשתה. היו 4 פגישות איתו סהכ במשרדו. וועדה רפואית ששולמה בנפרד. לא היה הליך משפטי , לא היה ערעור. הוא הכין אותי לוועדה ולרופא קשר סיבתי. סהכ היו 4 פגישות. מעבר לכך התיק היה מוכן ומסודר. קיבל תשלום על פתיחת תיק 6000 שח. וצילום התיק אני שילמתי. קיבלתי לאחר ועדה 30 אחוז. אין לי ספק שמגיע שכט. רק למה לבקש סכום של 2000 פלןס מעמ על אחוז כשאחוז אחד זה 47 שח לנכי צהל. ועוד בונוס אם זה מעל 20 אחוז של עוד 20000 שח. סהכ למעלה מ100000 שח , 54 קצבאות של 30% כפול 2000 שח פלוס מעמ, מלבד הבונוס,מלבד הסכום הראשוני ששולם.
        אילו ידעתי שאחוז שווה 47 שח לא הייתי חותמת. אילו ידעתי שלא אקבל סכום פיצוי אחד גבוה וממנונאשלם גם לא הייתי חותמת. העניין הוא שסכום הטרחה הוא מקצבה עתידית של 1500 שח בחודש. ואגב גם לא פורט איך יתבצע התשלום בהסכם. האם בסיום הטיפול? האם חלק יחסי או אחוז מהקצבה בחודש. אני אדם שעומד בהסכמים ומעריכה את עבודתו של עורך הדין אך נראה לי מוגזם לדרוש שכט 4 וחצי שנים של גמלת נכה צהל מלאות. וכשלא היה מאמץ גדול בתיק הזה. 4 פגישות וועדה שהתשלום עליה שולם בנפרד.