עיקול לפני מתן אזהרה

  • ערעור על בקשה לעיקול בטרם אזהרה בתביעה בסכום קצוב
    נפתלי | 06/02/2020 17:23

    שלום רב, נפתח תיק הוצל"פ בתביעה בסכום קצוב

    במקביל הוגשה בקשה לעיקול ברישום בלבד בטרם מסירת אזהרה על רכבים שהם משועבדים ועל חשבונות בנק

    רשמת הוצל"פ דחתה את הבקשה בנימוק שלפי ס' 81א1(ה)(2) לא ניתן לנקוט בהליכים אלא רק לאחר מסירת אזהרה.

    יצוין כי בעבר ב-3 תיקים לביצוע שטר - אותה רשמת אישרה עיקלים בטרם מתן אזהרה

    יצוין כי לחייבת חזר שיק אכמ בערך של 1/5 מהחוב אבל הוגשה תביעה על כל החוב

    האם יש סיכויים בלהגיש ערעור? מהחייבת נמסר שכל השיקים שלה חוזרים .

    • עיקול לפני מתן אזהרה
      צבי שמיר, עו"ד | 10/02/2020 10:18

       הרעיון הוא שאם לא יוטל עיקול לפני מסירת אזהרה החייב יבריח רכוש באופן שיקשה על גבייה.

      אתה צריך לבדוק מה היו הנימוקים בבקשה לעיקולים לפני מתן אזהרה ומה היו נימוקי הדחייה
      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com

      • עיקול לפני מתן אזהרה
        נפתלי | 10/02/2020 11:34

        תודה על התשובה, הנימוקים לבקשה היו

        שיק שחזר אכמ - נציגת הנתבעת הודיעה שלחברה אין אפשרות לשלם ושכל השיקים שלה חוזרים

        הנכסים היחידים שלה רכבים - משועבדים ושייכים לחברות ליסינג

        אולי לא חידדתי מספיק את השאלה - לפי תשובת הרשמת משתמע כאילו אין אפשרות לפי ס' לחוק 81א1(ה)(2) להגיש עיקול בטרם אזהרה בתביעה על סכום קצוב - למרות שביקשתי עיקול ברישום בלבד