חוסר תום לב בניהול מומ בהסכם שכירות

  • זכרון דברים
    אנונימי | 05/02/2020 07:55

    היי
    חיפשנו דירה להשכרה
    וכשמצאנו את הדירה שאנו רוצים מפה התחילה הסחבת של בעל הדירה.
    תחילה משך אותנו עם תשובה האם הוא משכיר לנו את הדירה בטענה שהוא עורך בדיקות ושעורך דינו הוא זה שמחליט וכששאלתי מה קורה טען כי אני מלחיץ אותו .
    לקח לו שלושה שבועות להחזיר לנו תשובה סופית שבזמן זה אנחנו מעכבים את בעל הדירה כי גם הוא צריך לחפש דיירים
    לאחר שסוף סוף הודיע לנו כי הוא החליט להמשיך איתנו והכול נעשה בהתכתבויות בהודעות
    רשם כי לוקח את ההתכתבות שלנו כזיכרון דברים
    ואף סוכם תאריך הכניסה הסופי .
    ווידאתי מולו האם סגור סופי והאם אני יכול להודיע לבעל הדירה שלי על תאריך העזיבה
    נעניתי בתשובה חיובית .
    הודעתי לבעל הדירה שלי והוא מצידו מראה את הדירה לשוכרים פוטנציאלים
    מאז עבר שבוע ועדיין לא קיבלתי את החוזה לדירה החדשה
    כששאלתי מה קורה עם זה הוא אמר שעוד חודש יתפנה לזה .
    וכשביקשתי שיזרז את העניין כי אנחנו לא יכולים להישאר באוויר נאמר לי כי שוב אני מלחיץ אותו וזה לא מתאים לו ואני יכול לחפש דירה אחרת .

    סליחה על האורך
    שאלתי היא האם מותר לו לעשות דבר כזה
    לאחר שרשם כי יש זכרון דברים וסגור הכול ולאחר שהודענו כבר לבעל הדירה שלנו ?
    מדובר על עוד זמן מאוד קצר שלא נספיק למצוא דירה מתאימה אחרת .

    אודה לתשובתכם הדחופה
    תודה

    • חוסר תום לב בניהול מומ בהסכם שכירות
      ליאור חאיק, עו"ד | 06/02/2020 15:11

      על פניו זהו חוסר תום לב בניהול משא ומתן לקראת כריתת חוזה ולכן ביכולתם להגיש תביעה ולדרוש פיצויים (סבירים).

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com