תיקון עובדות שגויות ברשומה רפואית

  • רשלנות מקצועית במכתב שחרור ממיון
    אריק | 26/01/2020 09:53

    האם מכתב שחרור ממיון שנכתבו בו דברים שלא היו מעולם ובדיקות שלא נעשו(נתבקשתי לברג תשובת בדיקה אך הוברר שלא נעשתה),כמו כן ביה"ח מאשר שהרופאה הודתה שאכן כתבה דברים לא נכונים....

    האם יש רשלנות מקצועית/רפואית

    • תיקון עובדות שגויות ברשומה רפואית
      עו"ד מיכל סטרוגו | 02/02/2020 14:49

      אריק שלום,

      מטרתה של הרשומה הרפואית היא לתאר במדויק ולשקף את מצבו של המטופל, את הטיפולים שקיבל, הבדיקות שעבר, את השיפור או ההחמרה במצבו וכן לשמור על רצף של מידע טיפולי.

      לעיתים קורה, מסיבות כאלה ואחרות, בין היתר במצבים בהם הרופאים וצוות בית החולים, עובדים בלחץ (במיוחד בחדר מיון), ואינם מספיקים לבצע רישום בזמן אמת ונאלצים לכתוב את הדברים בדיעבד.

      כתוצאה מכך הרופאים עלולים להחסיר מהרישום טיפולים או בדיקות שבוצעו למטופל ולהיפך, מייחסים למטופל ומבצעים רישום של בדיקות או טיפולים שכלל לא בוצעו, או בוצעו למטופל אחר.

      במקרים בהם ברור כי הרשומה הרפואית אינה משקפת את הטיפולים שניתנו במטופל וכי נכתבו בה דברים שלא היו מעולם, במיוחד במצב בו בית החולים ו/או הרופא מודים בטעות, החוק מאפשר תיקון של המידע השגוי ובמקרה הזה - מחובתו של המוסד הרפואי אשר ביצע רישום לקוי, לבצע את התיקון. לצורך כך, עלייך לפנות למחלקת הרשומות הרפואיות של בית החולים.

      במידה ובית החולים יסרב לשתף פעולה ולבצע התיקון, ניתן יהיה לפנות לביהמ"ש בקשה לקבלת צו שיורה על מחיקת מידע שגוי שאינו משקף את הטיפול שניתן.

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      אריאל שרון 4 (קומה 8) מגדל השחר, גבעתיים
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com