השכרת נכס ירושה לגן יילדים

  • תשלום מס מהשכרת בית לגן ילדים
    אביש | 31/01/2020 12:49

    שלום רב,
    ירשנו בית פרטי (חמישה יורשים) ומעוניינים להשכיר אותו כגן ילדים.
    שכר הדירה הצפוי הוא כ 10,000-12,000 ₪ ומתחלק בין כולנו.
    שאלותי הן:
    1.  האם בעקבות קבלת ההכנסה הזו כל אחד מאיתנו (היורשים) יהיה מחוייב בהגשת דוח שנתי למס הכנסה עבור החלק היחסי שלו? במידה וכן, מה שיעור המס שצפוי בגין ההכנסה הנ״ל?
    2. האם אפשר שאחד היורשים ידווח עבור ההכנסה כולה? (ובכך יחסוך מהאחרים את הצורך בהגשת דוח שנתי).
    3. אם השוכרת מנכה 35 אחוז מס במקור האם אנחנו עדיין מחויבים בהגשת דוח שנתי?
    4. האם אנחנו אמורים לבקש ממס הכנסה פטור מניכוי מס במקור? במה זה תורם וכיצד מבצעים את ההליך?
    4. כנראה שבעוד כ 3-4 שנים נהיה מעוניינים למכור את הנכס, האם בקשה לקבלת אישור חורג לצורך שימוש כגן ילדים תהיה לה השלכה כלשהי בעת המכירה בעתיד?
    תודה מראש!

    • השכרת נכס ירושה לגן יילדים
      עו"ד משה (מוש) גבע | 12/02/2020 22:32

      שלום,

      כללת בפניה שאלות רבות וכבדות משקל. אענה בקיצור ואמליץ בכם בחום לפנות ליעוץ מקצועי פרטני כדי לתכנן את כל ההתנהלות שלכם. במידת הצורך, פנה אלי ואמליץ לך על יועץ מיסוי מתאים. לשאלותיך:
      1. כל אחד מכם (שאין לו תיק) צריך לפתוח תיק ולדווח על כלל הכנסותיו. החריג הוא מי שהכנסותיו מאוד נמוכות.
      2. ההכנסות חייבות במס בהתאם למס השולי של כל אחד מכם, הנובע ממכלול הכנסותיו האחרות. שעור המס ההתחלתי כיום למי שגילו נמוך מ-60 הוא 31%.
      3. כדי שיורש אחד ידווח עבור כולם יש לבחון אפשרות לאגד אתכם כחברה משפחתית או בצורה אחרת.
      4. בזה שמנוכה מכם מס במקור כחוק, אין לשנות את הנ"ל. כל אחד מכם יכול להביא אישור על מס מופחת או פטור בהתאם למצבו האישי.
      5. בעת מכירה עתידית, תילקח בחשבון התקופה שבה הנכס הושכר. לגבי מכירת נכס ירושה יש כללים שנוגעים גם למצבו של הנפטר בקשר לנכס זה.

      לסיכום- פנו בהקדם ליעוץ.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il