יש לי טענה שהרכב שלי בכלל לא חנה במקום המיוחס בדוח

  • דו"ח חניה במקום שלא הייתי בו - על מי חלה חובת ההוכ
    אלכס | 29/01/2020 15:29

    קיבלתי לאחרונה דו"ח חניה בתל אביב בגין חניה בכחול לבן ללא תו חניה מתאים ביום מסויים סביב השעה 12 בלילה.

    העניין הוא שהרכב לא היה שם בכלל, ובאותו זמן חנה מתחת לבית שלי בגבעתיים.

    לצערי, אין לי דרך חד משמעית להכיח שהרכב היה בבית באותו הזמן.

    כתבתי ערעור על הדו"ח בטענה שכלל לא הייתי שם, ושאני מבקש לראות את צילום הרכב ע"י הפקח.

    לאחרונה קיבלתי תשובה מהעיריה שאומרת בין היתר: "פרטי הרכב שציין הפקח העירוני זהים לפרטי הרכב ברישמי המשרד וכאן שהרכב הוחנה ברחוב XX" ומפני שלא צירפתי הוכחות שהייתי בבית באמצע השבוע, סמוך לשעה 12 בלילה הם לא יבטלו את הדוח.

    כל הסיפור נשמע מוזר והשאלה שלי היא על מי חלה פה חובת ההוכחה? תאורתית, הפקח היה יכול להגיע לחניה בבית שלי ולרשום את רכב, ככה שגם הם לא מסוגלים להוכיח שהרכב אכן היה שם. (יש לציין שגם העירייה לא סיפקה כל הוכחה לעובדה שהרכב חנה במקום מעבר לעדותו של הפקח)

    תודה!

    • יש לי טענה שהרכב שלי בכלל לא חנה במקום המיוחס בדוח
      עו"ד דורון ויגלר | 30/01/2020 11:30

      שלום לשואל
      1- טענתך נקראת במשפט הפלילי טענת אליבי - אני /רכבי היינו במקום אחר.
      2- עם כל המורכבות שבדבר הנטל עליך להוכיח זאת.
      3- רעיונות לליקוט ראיות (חשבונית ממסעדה, מתחנת דלק, מצלמת אבטחה באיזור מגוריך אפילו בחנויות בסביבה) באמצעותם תוכל להוכיח שביום ובשעה הנקובים בדוח היית עם הרכב במקום אחר.

      בברכה,

      עו"ד דורון ויגלר
      מנהל פורום דיני תעבורה

      כנרת 5, מגדל ב.ס.ר 3, בני ברק
      טל': 052-2501035 ; מייל: wiegler.law@gmail.com