חנייה בחניית נכים פרטית

  • נכה שחונה בטעות בחניה פרטית של נכה אחר
    איציק | 29/01/2020 12:23

    צהריים טובים.

    יש ברשותי תו נכה רגיל.

    אתמול, בשוגג, עקב תנאי תאורה לקויים ברחוב בשל עבודות של הרכבת הקלה חניתי בטעות בחניה פרטית של נכה אחר (חשבתי שאני עומד באדום לבן בצורה שאינה מפריעה לתנועה וכולי ולא שמתי לב לתמרור שמעיד על כך שמדובר בחניה פרטית של נכה. בקושי היו סימונים על הכביש וגם הם היו דהויים). חניתי בחניה שלו במשך 10 דקות לצורך קפיצה לחנות מזון. כשחזרתי לרכב ראיתי פתק שהוא רשם לי ובו כתוב שהוא צילם את הרכב שלי ושאתכונן לקנס של 500 שקל.

    למותר לציין שלא קיבלתי דוח חניה בכלל - לא מפקח ולא משוטר. אלא רק הפתק שלו בכתב יד.

    האם הוא יכול לעשות משהו עם הצילום? ובעצם לארגן לי דוח? או שאם אין תיעוד/דוח רשמי של פקח/שוטר אז אין לו מה לעשות עם הצילומים של עבירת החניה שלי?

    ברור שאם הייתי שם לב שמדובר בחניה פרטית של נכה לא הייתי עומד שם בכלל. מעולם לא קיבלתי דוח חניה.

    תודה רבה.

    • חנייה בחניית נכים פרטית
      יעקבי | 30/01/2020 13:19

      שלום איציק,

      כשציינת 'חניית נכים פרטית' האם מדובר בשלט (תמרור 439) שבו מצויין מספר רכב מסויים?

      אם כן, זכור לי מקרה דומה בו בית המשפט התיר חניה של רכב נכה אחר למשך עד 15 דקות.

      עקרונית ניתן להגיש תלונת אזרח (מוכחת) בנידון.