מיסוי משיכת קופת"ג של נפטר

  • משיכת קפ"ג של הורה שנפטר
    אורית | 29/01/2020 09:47

    שלום רב,

    אבי נפטר לפני כשנה.

    יש ברשותו קופת גמל, משיחה עם חברת הביטוח עולה כי עם משיכתה נשלם מס של 35%

    - האם יש דרך להימנע ממס זה?

    - ככל ומושכים את קופת הגמל וכ"א מהיורשים ישלם 35% מס- האם יש דרך לקבל מס זה חזרה בדרך כלשהי?

    - הביטוח הזכיר קבלת אישור מס מפקיד שומה כדי להימנע מתשלום המס- באיזה מקרים אפשר לקבת פטור זה?

    תודה

    • מיסוי משיכת קופת"ג של נפטר
      עו"ד משה (מוש) גבע | 29/01/2020 18:50

      אין תשובה חד משמעית כי זה תלוי בסיווג הסכומים בקופה, מועד הפרשתם וכו'.
      לכן, יש לבדוק את המקרה באופן פרטני כדי לראות אם מגיע פטור או לא.
      פקיד השומה יבחן את הדברים ויתן אישור לחברת הביטוח בהתאם.

      ניתן להיעזר באיש מקצוע לבדיקת העניין כדי להיות בטוחים שאתם מקבלים את הזכויות שלכם. במידת הצורך, שלחו לי מייל ואפנה אתכם לבדיקה קצרה ופשוטה כזו אצל מומחה שאני עובד איתו.

      אם לא תציגו אישור לחברת הביטוח, הם יחייבו ב-35% כברירת מחדל, ואת הבקשה להחזר תוכלו להגיש רק בצהלך שנת 2021 כך שהליך השבת מס ששולם ביתר יכול להמשך כשנתיים מהיום

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il